Как да се гримираш ако имаш много светъл тен

Въпреки че през последните няколко десетилетия козметичната индустрия форсира бронзовия тен включително и през зимата, светлият тен е предпочитан от мнозинството от дамите, и никога не излиза от мода. Както тъмната кожа „добавя години“ и ни прави да изглеждаме по-груби, така и много светлата ни помага да изглеждаме по-млади, женствени, аристократично и изтънчено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

За да се възползваме от всички тези предимства обаче трябва и да скрием най-големите недостатъци на светлия тен – бледостта, торбичките под очите, уморения и изпит вид на лицето, а това се прави чрез следните трикове:

Правила за фон дьо тен

Първата и най-важна стъпка е изборът на фон дьо тен. Намери най-близкия до природния си тен нюанс, гледай да има лека текстура и UV фактор, преди покупка го пробвай на дневна светлина и се води от цвета на кожата на врата. За да направиш възможно най-добрия избор, провери подтона на кожата си, а най-лесният начин за това е като погледнеш вените на ръцете. Ако са сини, подтонът е студен, а ако са зелени – топъл. На всяка цена избягвай тъмните бази, защото ще изглеждаш сякаш си сложила маска. Ако имаш проблем със зачервяване или петна по лицето, би било добре да се снабдиш и с качествен праймер, който ще осигури по-добро сливане и покриване на несъвършенствата от страна на фон дьо тена, като по този начин лицето ще бъде гладко и равно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lancôme Official (@lancomeofficial) on

Правила за бронзант

Ако имаш много светъл тен и искаш да го направиш по-тъмен, ясно е че в несесера си имаш бронзант. Гледай той да не бъде по-тъмен от тена с повече от един (до два) нюанса, а през зимата ползвай бронзанти, които не блестят, защото на светла кожа изглеждат изкуствено. Матовите и течните формули са значително по-добре решение.

Правила за руж

Ако бузите са бледи е най-добре да се спреш на розов или коралов руж. Той ще придаде на лицето ти свеж и блестящ вид, а нюансът зависи от тона на кожата, както при фон дьо тена.

По-конкретно за студените тонове са най-подходящи приглушени розови нюанси със сини подтонове, а за кожа с лунички – цвят на кайсия. Работата на ружа е да придаде на лицето ти природен и здрав вид, а не да бъде основният елемент, поради което избягвай тъмните и наситените кафяви нюанси, които изглеждат неестествено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Правила за сенки

Избери нежни пастелени и коралови сенки и забравяй, че светло кафявите и златните нюанси ще придадат така нужната топлина на лицето ти. Въпреки че през лятото има повече поле за експерименти, зимата е неблагоприятна към кожата  и тена ни, затова избягвай прекалено интензивните сенки, особено черните и сивите.

Правила за коректор

Светлата кожа е прозрачна особено в зоната около очите, където е много тънка, поради което вените и капилярите се виждат ясно и оставят лилави и червени форми. Те се прикриват с коректор със същия тон като на кожата или една идея по-светъл. Коректор с основа жълто ще придаде на лицето по-топъл тон и значително ще смали тъмните кръгове около очите и зачервяванията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Правила за спирала

Въпреки че черната спирала е напълно подходяща за тена ти, не е зле да се насочиш към кафявите нюанси. Те хем ще изтъкнат миглите, хем няма да имат толкова силен контраст с лицето, резултатът от което ще бъде далеч по-естествен вид. Завърши миглите със задължителното извиване.

Правила за червила

Розови, коралови, ягода и малина, но и искрящо червените червила са перфектни за бледа кожа. Нежните нюанси придават на лицето ти приятен блясък, а с наситените се получава неестествен контраст. Именно това е причината, поради която би трябвало да избягваш червилата с цвят на кожа, тъй като те буквално неутрализират контурите на лицето, вместо да ги подчертаят. Ако се спреш на лилави или червени червила, не прекалявай с останалия грим, като преди всичко говорим за очите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YSL Beauty Official (@yslbeauty) on

Прочети повече за: Светли сенки за очи: завръщане на известната тенденция от деветдесетте

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris True Match 1,5.N

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Sweet Cheeks Creamy Powder Blush Day Dream

  Поръчайте веднага
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Eyeshadow Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Super Stay Concealer Light

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Color Mascara Worth The Hype Brown

  Поръчайте веднага
 • YSL Rouge Volupte Shine 30

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Smoked Roses 320 Steamy Rose

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , червено червило , официален грим, контуриране на лице , очи, червило, руж , фон дьо тен , пудра, устни, мат, дневен грим , стил , хайлайтър, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пълна промяна на несесера за гримове: must-have гримове за есента

Заедно правим пълна промяна на несесера за гримове и го подготвяме за есента - стъпка по стъпка...