Как да прикриеш акнето и тъмните кръгове?

Коректорът е магически иструмент на макиаж индустрията, който прикрива несъвършенствата по кожата ни. Той е в помощ на всички красавици, които се нуждаят от спешни мерки за разкрасяване на кожата си. Според макиаж майсторите, най-често жените използват коректора за две неща – за да прикрият тъмните кръгове под очите или да скрият малки пъпчици, акне или белези от него. За да използваш коректора по правилния начин, първо трябва да знаеш какво изискват двете състояния, за да ги прикриеш успешно.

Тъмни кръгове

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Те са ужасни, нали? Карат ни да се чувстваме уморени само като се погледнем. Тъмните кръгове се получават при стрес, при недостиг на витамини, или недостатъчен прием на вода. Като цяло всичко около нас може да е причина за нашите тъмни кръгове. За да може коректорът да ги прикрие успешно трябва да сме сигурни, че избираме продукт, който е само една идея по-светъл от естествения нюанс на кожата ни. Той трябва да е покривен и с по-гъста формула, за да се справи със синьо-сивите подтонове. Можеш да посегнеш първо към коректор в розовата гама. Неговите тонове убиват силата на синьо-сивото, което кара очите ти да изглеждат адски уморени. Преди да започнеш прикриването на тъмните кръгове не забравяй да измиеш лицето си. За да активираш кръвоносните съдове го направи със студена вода. След това нанеси околоочен крем, който, чрез активните си съставки, да овлажни мястото и да му придаде мигновена свежест. За най-плътно покритие на тъмните кръгове, продължи с фон дьо тен, а след него премини към коректора. Трикът, който ще ти споделим е: нанеси коректора и го остави за няколко секунди да постои на лицето ти и чак тогава го разнеси добре. Мини с полупрозрачна пудра, която да сложи финалния щрих на грима ти.

Акне и белези от акне

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Акнето е състояние на кожата, което е предизвикано от определено раздразнение или хормонален дисбаланс. Много момичета, дори такива, които са извън тийн годините си, се оплакват от акне, от пъпчици, които се появяват при срес, замърсяване или преди месечния цикъл. Ако и ти си от тези представителки на нежния пол и търсиш своето решение, то ние можем да ти дадем такова и то започва с буквата К. Коректорът може да прикрие несъвършенствата, стига да знаеш как да го използваш правилно. За скриване на пъпки посегни към зеления коректор. Той се справя с червеникавите тонове, които неизменно избиват на лицето ни с всяка малка пъпчица. Разнеси го леко с потупвания, а след това на същото място нанеси коректор, който е със същия цвят като този на кожата ти. Така, благодарение първо на зеления коректор, кожата се оттървата от червените точици, а след това се изравнява чрез коректора с цвета на твоята кожа.  Важно е да не прекаляваш с пудрата, затова си набави някоя, която по-скоро оставя нежен кадифен завършек, но не и цвят, които допълнително да утежни лицто и да направи макиажа да изглежда твърде претрупан. Съветът ни е също така при наличие на пъпчици да не използваш хайлайтъри, защото те ще подчертаят неравностите на кожата ти.

Повече за: Как да прикрием тъмни кръгове, пигментация и пъпки по лицето? by @makeupbuthow

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Infallible Total Cover Concealer Palette

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Поръчайте веднага

Свързани теми: коректор, лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Торбички под очите: Сериозните врагове на свежия външен вид

Преди да се впуснем в начинанието за премахване на торбички под очите, нека първо разберем причините за появата им. Откриването на причината води до р...