Как да прикрием тъмни кръгове, пигментация и пъпки по лицето? by @makeupbuthow

 

 

A post shared by @_mymakeup__ on


Всеки гримьор има своите любими техники и продукти, що се отнася до справянето с акне и несъвършенства, вижте какви са моите:

1. Тъмни кръгове

За упорити тъмни кръгове обикновен коректор не би бил достатъчен, тъй като синьо-лилавите подтонове ще прозират отдолу. За да се преборите с това ще ви бъде необходим цветен коректор с топъл прасковено-розов подтон, който да неутрализира синьото в кожата. Работете с много тънки слоеве, тъй като отгоре ще е необходимо да добавите от обикновения си коректор с цвят на кожата за да покриете оранжевото. Ако пък тъмните ви кръгове не са така изразени, можете да ползвате всеки коректор, който да подхожда на кожата ви като цвят и вид текстура. Моите любими за тази цел са течните.

2. Белези от пигментация

За неутрализиране на белезите от пигментация можете да ползвате същата техника както за тъмните кръгове.

3. Акне и червенина

Акнето и пъпките се характеризират с червенина, затова и за неутрализирането и ще бъде необходим коректор със зелен подтон. Нанесете тънък слой върху пъпката и прелейте внимателно, след което последвайте с лек слой пудра, който да фиксира коректора и да спомогне продуктите отгоре да залепнат по-лесно. Както и при техниката с прикриване на тъмни кръгове, отгоре следва и нанасянето на обикновен коректор с цвят на кожата. За тази цел често ползвам кремообразни коректори, които имат и по-наситена пигментация, за разлика от някои течни. Ако можете да намерите коректор с матов завършек, това би бил най-добрия избор за вас. За нанасянето му използвайте малка и фина четка и потупващи движения, които да не разместят слоевете продукт отдолу. Завършете с фин слой пудра за фиксиране и сте готови.

Независимо какви несъвършенства се опитвате да прикриете, за най-натурален вид препоръчвам да заложите на лек, не особено покривен фон дьо тен. По-високото покритие се постига с пигментирани коректори, които препоръчвам да нанасяте само върху проблемните зони. По този начин ще имате по-естествен вид на кожата вместо да я покривате изцяло с тежки продукти, които ще изглеждат като маска.

Повече за: Сутрин пред огледалото – Как да скрием тъмните кръгове под очите?

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Nude Magique Cushion

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Infallible Total Cover Concealer Palette

    Поръчайте веднага

Свързани теми: очи, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Новогодишната визия на Адриана Лима: Туториал стъпка по стъпка

Следвай нашия туториал стъпка по стъпка и с негова помощ ще заблестиш като нея на специалната вечер:...