Как да предотвратите лющенето на матовото червило

Когато времето започне да става по-студено, кожата се лющи и напуква, а устните ви не правят изключение. Прочетете, за да се запознаете с нашите ценни съвети как да поддържате матовото си червило в идеално състояние през целия ден.

Стъпка 1: Ексфолирайте

Първо най-важното: отделете време, за да ексфолирате устните си. Отстраняването на сухата или люспеста кожа е важно за постигането на дълготраен ефект, така че използвайте захарен скраб или стара четка за зъби за нежно отстраняване на мъртвата кожа. Устните ви ще станат изключително нежни и гладки.

Стъпка 2: Хидратирайте

Традиционните матови червила са малко по-сухи, затова е важно преди нанасянето на цвят да хидратирате устните. Въпреки това е възможно базираните на петролни продукти балсами или гланцове да абсорбират по-плътната матова текстура на червилото върху повърхността на устните. За да не допускате червилото ви да се превърне в гланц за устни, отделете достатъчно време, за да попие балсамът, преди да нанесете следващия продукт.

Стъпка 3: Положете добра основа

Когато става дума за съвети и трикове за дълготрайност на червилото, подготовката на устните с безцветен коректор или основа е ключов момент особено ако използвате по-ярки цветове. Така не само ще си осигурите текстура, върху която да се задържи цветът на червилото, но и ще подчертаете още повече ярко розовото или дръзко червеното – а това означава по-малко корекции през деня.

 

Стъпка 4: Изберете правилната текстура

Когато устните ви са напълно готови, остава само да решите дали да използвате традиционно червило, молив за устни с матиращ ефект или течно червило с четчица. Ако искате да заложите на по-класически вид, не забравяйте да очертаете устните си предварително, като за по-модерен ефект от матовата тенденция, нанесете молив върху устните и го разнесете навън, като концентрирате цвета в средата на долната устна.

Четете повече на: Есенна тенденция: устни с цвят на боровинки

5/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте