Как да постигнем ефекта на двойна очна линия?

Слуховете, че ефектът на двойната очна линия може да се превърне в голяма тенденция в гримирането, определено се потвърдиха, при това на неотдавно проведената седмица на модата в Париж. Този неустоим ретро стил с елементи на футуризъм се пренесе от модните подиуми на всички любители на гримирането със скоростта на светлината, а причините за това са много!

Като начало живеем във време, в което по-голямата част от лицето ни е покрито с маска и затова е важно да намерим достатъчно ефективен начин за разкрасяване, и по-точно да подчертаем това, което е най-видимо, а в нашия случай това са очите. Освен това очната линия е универсален продукт, който може да преправи всяка, дори и най-скучната грим визия, и да я направи невероятно привлекателна.

Абсолютен “must have”

Черна очна линия в несесера е същото като малка черна рокля в гардероба - абсолютен "трябва да има"! Но както една черна рокля не винаги е достатъчна и ѝ трябва брошка, шал, колан или някакъв друг моден атрибут, който да я освежи и допълни, същото е и с очната линия. Ето защо ефектът на двойната очна линия се превръща в толкова голяма тенденция, защото осигурява напълно различен вид от всичко, с което сме свикнали.

Освен че включва две „крила“, едното на горния, а другото на долния клепач, графично линиите са много по-остри, което гарантира драстична трансформация, а процесът не е толкова сложен, колкото изглежда на пръв поглед.

Туториал за гримиране

Таканареченият “double winged eyeliner” изисква неутрален грим на останалата част от лицето, а и безупречен, хубав и блестящ тен.

Започни гримирането, като нанесеш праймер за лице NYX Professional Makeup Bare With Me. Той перфектно хидратира, придава свежест на лицето, изравнява текстурата на кожата и я подготвя за по-нататъшен грим, в случая универсалния фон дьо тен с копринена текстура L’Oréal Paris True Match, която е подходяща за всеки тип кожа. Формулата му гарантира оптимално покритие, а при избора на нюанс ще бъде достатъчно да следваш маркировките, които определят тона - W, C и N (златист, розов и неутрален) и числата до тях, които определят нивото на интензивност.

Последната стъпка в подготовката на тена представлява употребата на мултифункционални коректори като Maybelline New York Instant Eraser. Покрий кръговете под очите, зачервяванията и другите несъвършенства със светлите нюанси, а контурирай лицето с по-тъмните (вместо бронзант).

Сенките са желателни, но не и необходими. Ако ги използваш, избери само неутрални тонове, а след това премини към основната фаза на гримирането на очите.

Как да постигнем ефекта на двойна очна линия в 4 стъпки?

1. Започни линията на горния клепач, като опишеш черта по цялата дължина на окото - от външната към вътрешната страна.

2. Желателно е линията отначало да е тънка и позиционирана възможно най-близо до корена на миглите, а след това постепенно да става по-дебела и остра, като започне да се „извива“ и да образува „крило“. Дължината, ъгълът и дебелината зависят единствено от предпочитанията и формата на очите ти.

3. Същите правила важат и за долното "крило", с изключение на това, че в този случай нанасянето трябва да започне от последната трета на долния клепач, също отвътре навън. Важно е линиите на горните и долните "крила" да бъдат максимално прецизни и успоредни!

4. За да добавите малко контраст, подчертай ъглите на очите с молив, а цялостната визия е завърши със спирала L'Oréal Paris False Lash Bambi Oversized Eye за дързък и забележим поглед. При необходимост “подсили” веждите с молив NYX Professional Makeup Fill & Fluff, защото все пак акцентът е върху очите!

Какво още научихме:

Не е задължително двойното "крило"  да е черно. Еднакво добре дошло комбинации са черно и златно, черно и бяло, черно и зелено металик... За най-смелите са запазени някои още по-екстравагантни цветове или дори цирконии, защо не!

Ако прецениш че "крилцата" са твърде дебели, използвай клечка за уши, върху която преди това си нанесла средство за отстраняване на грим, и избърши пространството между двете линии, за да ги направиш по-тънки и по-оформени.

"Крилата" могат, но не е задължително да имат еднаква дължина или дебелина. Можеш да ги нарисуваш с течна, гел очна линия или молив.

Скосената четка е чудесен избор за нанасяне на възможно най-прецизните и изчистени линии.

Ефектът на двойната очна линия пасва идеално на зимни дрехи, особено на минималистични поли и бели ризи с мъжка кройка, затова сега е идеалният момент да овладееш тази техника, която подлуди целия свят на грима.

Прочети още: Нов критерий за избор на идеалното матово червило: зодията!

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Bare With Me Hydrating Jelly Primer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match 2N

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Liner Smokey Gel

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Matte Signature Eyeliner Black

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Retractable White Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pencil

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Oversized Eye Mascara

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , очна линия, очи, тенденция, тенденция, копирай визията, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как трябва да изглежда гримът ти, ако имаш бретон

Промяната на прическата ти означава и промени в грим рутината ти, а бретонът прави голямо завръщане, така че е логично да трябва да адаптираш грима си...