Как да поддържаме устните меки и гладки през студените месеци by @makeupbuthow

Зимата е тук и вероятно на всички ни се е случвало да имаме сухи и напукани устни -  неизбежно е. Кожата на устните е деликатна и не съдържа мастни жлези или косъмчета, които типично служат за защита. Затова и понякога е нужно да предприемем мерки за да можем да поддържаме устните ни гладки и меки и да ги предпазим от напукване.

Ето няколко съвета, които да имате предвид през зимния сезон:

Ексфолиране

Ако имате белещи се устни и искате да премахнете мъртвата кожа, ексфолирането е важна стъпка. Можете да ползвате четката си за зъби като внимателно масажирате устните. Ако пък искате да си направите скраб за устни, смесете захар с малко зехтин или кокосово масло и с помощта на пръста си – отново масажирайте докато устните не придобият гладък вид.

меки и гладки устни през зимния сезон

Хидратация

След ексфолиацията е хубаво да последвате с хидратация – нанесете обилно балсам за устни за да ги омекотите. Аз лично си създадох навик всяка вечер преди лягане да слагам балсам или масло за устни като така на сутринта винаги се събуждам с меки и хидратирани устни.

Вода

Напукването и беленето може да са резултат и на дехидратация, а в комбинация със сухия въздух заради отоплението в помещенията, устните ни се напукват допълнително. Хубаво е да имате предвид да пиете достатъчно вода за да поддържате не само устните, но и кожата си хидратирана и красива.

Не на облизването

Ако облизвате устните си често, това може да доведе до изсушаването и напукването им, затова е важно дори и да ги усещате сухи да удържите на желанието да ги оближете, вместо това – винаги носете балсам за устни в чантата или джоба си.

Ще се радвам да споделите и вашите съвети за предпазване и грижа за сухи устни.

До скоро!

Ели

Повече за: Устни с металически блясък by @makeupbuthow

Свързани теми: грижа, гланц за устни , устни, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, зима

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Представяме ти мист за лице

Мист за лице е подхранващ, освежаващ спрей за лице, който може да се ползва по няколко различни начина...