Как да поддържаме кожата ни сияйна през зимата [email protected]

Всички знаем, че със смяната на сезоните и настъпването на студеното време кожата ни се променя – постепенно изгубваме тена от лятото, с което се налага и смяна на цвета на фон дьо тена, който сме ползвали. Често обаче се наблюдават промени и във вида на кожата ни – сухия въздух в закритите помещения, както и студеното време навън могат да направят кожата по-суха и белеща се. Какво обаче да променим в нашата рутина на гримиране за да разрешим този проблем и да върнем сиянието в кожата?

сияйна кожа и през зимата

Ето моите топ трикове за това:

Хидратация

Започнете с хидратация от вътре – не забравяйте да пиете вода, в противен случай това може да доведе до суха, белеща се кожа. На мен лично ми помага да държа бутилка с вода вкъщи, която пълня няколко пъти на ден за да не изгубвам представа какво количество вода пия.
Външната хидратация на кожата са продуктите за лице, които нанасяме. Ако забелязвате сухота в кожата ви повече от обикновено, би било добра идея да добавите масла в рутината си – те придават интензивна хидратация на кожата като освен това могат и да се смесват с фон дьо тена с цел разреждане или сияен вид.
Ако не харесвате усещането на масло върху кожата, то тогава заложете на по-плътен крем за лице. Това ще служи и като добра основа, върху която да нанесете фон дьо тена.

Променете фон дьо тена

Ако кожата ви се е променила към по-суха или има сухи участъци и петна, би било хубаво и да смените вида фон дьо тен, който използвате. Имайте предвид, че фон дьо тен с матиран завършек би акцентирал сухотата в кожата, затова опитайте да добавите капка масло или крем за лице към него преди нанасяне или пък заложете на друг с по-хидратиращ завършек.

Нанасяне

Когато кожата е суха и има белещи се участъци, най-добре е да нанасяте фон дьо тена с внимателни потупващи движения. Навлажнена гъбичка за грим също дава много добри резултати при прикриването на сухи петна по кожата.

Заложете на кремообразните продукти

За да добавите допълнително сияние на кожата, хубаво е да заложите на течните или кремообразните продукти – хайлайтърът ще създаде бляскав ефект и ще освежи сухата кожа. Ако кожата ви не се омазнява прекалено, бих препоръчала дори и да пропуснете пудрата за да задържите свежия вид на лицето.

Ще се радвам да разбера какви промени правите вие във вашата грим рутина, когато времето навън стане студено. Споделете в коментарите. J

До скоро!

Ели

Повече за: Как да поддържаме устните меки и гладки през студените месеци by @makeupbuthow

За този външен вид препоръчваме

  • True Match L'Oreal Paris

Свързани теми: грижа, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow, зима

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметични продукти, без които няма да можеш през този септември

Ако можем да разчитаме на прогнозите, очаква ни още едно циганско лято, затова септември е идеалното време да изпробваш козметичните продукти...