Как да открием подходящ цвят фон дьо тен? [email protected]

На всяка от нас нас със сигурност и се е случвало поне веднъж да си купи грешен фон дьо тен, не само като формула, но и като цвят. На какво тогава да обърнем внимание при търсенето на фон дьо тен?

нюанси

Вид на кожата

В днешно време на опаковките на повечето фон дьо тен-и е изписано какъв ефект създават и за какъв тип кожа са подходящи. В тази статия ви представям един от най-новите на пазара от марката Maybelline, а именно Fit Me. Затова и като пример ще ви обърна внимание на опаковката му – най-отпред е изписано “Matte + Poreless” и отдолу “Normal to Oily”. Точно това имам предвид – обръщайте внимание на опаковките за да разберете повече за продукта и за какъв тип кожа е подходящ. В този случай ако кожата ви е нормална към мазна и търсите продукт, който да минимизира порите и да създава матов ефект, значи този фон дьо тен би бил подходящ за вас. Същото се отнася и за всеки друг продукт – заслужава си да обърнем внимание на текста по опаковките за да си спестим грешен избор.

Цвят

След като се спрем на вид продукт, който съответства на нуждите на кожата ни, идва другата трудна задача – избор на цвят. Тук е важно да обърнем внимание на под-тоновете на всеки цвят. Точно с тази цел снимах всички цветове един до друг за да можете ясно да видите с какво се различават:

110 – бледо жълт подтон

115 – бледо розов/прасковен подтон

120 – неутрален, към розов подтон

130 - неутрален, към розов подтон

220 – неутрален, към жълт подтон

230 – неутрален, към розов подтон

цветове

Малко за теорията на цветовете на кожата:

Всеки има различни преобладаващи тонове в кожата. Основният принцип при фон дьо тен-ите е, че има два вида – с жълт подтон считан за топъл и розов, считан за студен. Има разбира се и такива, които са с по-неутрален тон, микс от топли и студени.

Как да преценим кой тип е нашата кожа – жълт или розов?

Общо казано ако вените ви са сини – значи сте розов тип, а ако са зелени сте жълт тип. Хората с розов подтон кожа обикновено са тези, със светла кожа с розовина/червенина в нея, които изгарят лесно на слънце, а тези, а  пък тези които хващат тен лесно са с жълт подтон .

Трябва ли да носите фон дьо тен със същия подтон като този на кожата ви?

Всяко правило има изключения – понякога изглежда много натурално ако ползваме фон дьо тен със същия подтон като този на кожата ни, но има и случаи, когато миксирането е по-добър вариант. Например – ако сте розов тип кожа, но имате много червенина или акне и искате да ги неутрализирате с жълт подтон фон дьо тен, това също е опция – в този случай, просто смесете двата цвята, така че резултатът да е натурален и да се слива добре с кожата на врата и деколтето.

Ако все още не сте сигурни какъв подтон да изберете – просто направете тест директно на кожата – нанесете малко фон дьо тен с розов и малко с жълт подтон и вижте кой от двата стои по-добре, в някои случаи миксирането на двата също може да е решение.

Ели

Повече за: Fit me vs. Affinitone

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Fit Me

    Поръчайте веднага

Свързани теми: фон дьо тен , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Митове за красотата в които все още вярваме: първа част

огато се гримираш, така е и в живота, не обходимо да вземаш собствените си решения сама. Обаче това е много по-трудно когато, освен истинските makeup ...