Как да определим тоналността на кожата си

Един от начините е да  погледнете вените си на китката, или да помислите какви бижута ви отиват повече. Звучи интересно, нали? Нека започнем...

Проверете вените

Погледнете вените си от вътрешната страна на китката си. Ако цветът им е син, вие сте със студен подтон. Ако цветът на вените ви е по-скоро зелен, тогава вие сте с топъл подтон на кожата. Ако имате и от двата вида, тонът на кожата ви е неутрален.

Какви бижута ви седят

Другият начин за определяне на тоналността на кожата е да помислите какви бижута ви отиват повече. Ако най-добре ви отиват златни бижута, значи вие сте с топъл подтон на кожата. Студените тонове на кожата предпочитат сребърни бижута. Дамите с неутрален подтон на кожата могат да носят и двете и да изглеждат страхотно.

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Бледа, порцеланова кожа

Кожата ви е мека, нежна, със студен подтон и се нуждае от редовна хидратация. Трябва да сте по-внимателни когато излагате кожата си на слънчеви лъчи за по-дълго време.

Светла кожа

Кожата ви е светла, с розов оттенък. Залагайте на грим в цветовете от студената гама. Сините сенки за очи са вашата печеливша комбинация.

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Средно светла кожа

Кожата ви е съчетание от маслинен, жълт и  розов оттенък. Вие сте щастливка, защото много лесно избирате подходящ цвят основа и фон дьо тен.

Маслинова кожа

Тя се отличава с топъл подтон, по-трудно изгаря на слънцето, но се нуждае от редовно и детайлно почистване на порите. За маслиновата кожа е много важно ежедневното почистване и измиване.

 

A post shared by @_mymakeup__ on

Смугла кожа

Макар че сте със смугла кожа, не забравяйте че и този тип кожа има нужда от подходяща слънцезащита. Смуглата кожа е склонна към образуване на тъмни петна, и затова се нуждае от ежедневна грижа.

Повече за: Подгответе кожата си за нанасяне на грим

Свързани теми: грим , лице

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да избереш подходящия праймер за лице

Пудрите са склонни към оксидация и промяна на цвета при контакт с кожа и себум. Е, тук се намесва праймерът...