Как да оформим природно асиметрични вежди

Веднага трябва да кажем, че човек с идеални пропорции не съществува! Недостатъците на тялото лесно могат да се прикрият с правилното облекло, но ситуацията е коренно различна, когато става дума за лицето, и особено ако проблемът е с веждите. Те заемат централна позиция и е доказано, че погледът първо се спира върху областта на очите. Без значение  дали едната от тях се намира по-високо или по-ниско, по-дълга е или по-къса, по-попълнена е или по-плешива, или дори има напълно различна форма, това не е краят на света! Разкриваме триковете, чрез които природните ти вежди най-накрая ще станат симетрични.

Защо веждите са толкова различни една от друга?

Мимиките на лицето, страната, на която спим, и естественото развитие на лицевите мускули определят доколко сходни или различни ще бъдат веждите ни. В известен смисъл веждите са „сестри“, но със сигурност не са идентични близначки! Асиметрията може да бъде доста съкрушителна, особено ако опитите ти да ги уеднаквиш обикновено завършват с още по-голям провал. С всяко косъмче, което отскубваш с пинсетата, надявайки се, че ще оправиш нещата, вероятно само още повече ги изтъняваш. И тъй като знаем, че тънките вежди в никакъв случай не са естетични, в крайна сметка не ти остава нищо друго, освен да изчакаш няколко (дълги) седмици, за да пораснат отново и да повториш процедурата.

Оформяне на веждите

За правилно оформяне ти трябват ножичка и пинсета,  а за попълване - молив и помада за вежди. Моливът ще ти осигури прецизно, но малко по-остро рисуване, поради което е важно движенията да бъдат внимателни, а линиите, които имитират косъмчета да са възможно най-меки и тънки. От друга страна помадата за вежди ще ти позволи лесно попълване, особено ако има кремообразна формула.

Как да оформим природно асиметрични вежди

Скъси косъмчетата с ножичката, за да намалиш или изравниш гъстотата им. Отскубни излишните косъмчета от вътрешната страна, за да изравниш хоризонталните линии. Среши веждите надолу, използвайки ножицата внимателно изрежи онези части, които стърчат под долния ръб на веждите, след което ги върни в нормалното им положение. Космите по горния ръб на веждите не трябва да се скубят, така че ако са необходими корекции, използвай тример. Можеш да използваш линия, за да си сигурна, че движенията ти ще бъдат прецизни, тъй като е изключително важно да не прекаляваш със скубането. Тънките вежди само ще подчертаят асиметрията, и за да не се сблъскваш с това, е желателно на всеки няколко отскубани косъмчета да се отдалечаваш от огледалото и да поглеждаш веждите си от разстояние.

Попълване на веждите

Необходимо е да се приложи същата процедура и в тази фаза, защото точно огледалото ще разкрие коя вежда трябва да бъде „повдигната“ и коя „спусната“. Представи си две вертикални линии, започващи от ноздрите (една от дясната и една от лявата), изкачващи се към челото. Точно това са местата, където трябва да започнеш с рисуването на веждите. След това се опитай да си представиш една хоризонтална линия. Тук отново можеш да използваш линията. С внимателни, къси движения започни да попълваш празнините на веждите, следвайки естествената чупка и посоката на растежа на косъма. Първо добави липсващите косми по горния ръб на по-спусната вежда, след което премини на по-вдигнатата. Тук най-вероятно ще трябва да добавиш косъмчета от долната страна, с което веждите ти най-накрая да бъдат на едно ниво и с еднаква дебелина.

Сега остава само да попълниш „опашката“ на веждите, нанасяйки дебели линии с молива и по този начин да изравниш дължината им. Освен молива за вежди, можете да пробваш и с кремообразен молив за попълване на вежди, който мигновено ще направи веждите ти по-плътни, запазвайки природния им вид.

Техники за дълготрайно рисуване на веждите

Оформянето на веждите зависи основно от формата на лицето ти. Техният "дизайн" може да направи очите ти да изглеждат по-големи или лицето ти да се стесни, в зависимост от търсения резултат. Въпреки всичката достъпна информация обаче някои момичета не успяват да оформят веждите си по начина, по който искат, затова избират японско рисуване на вежди или микроблейдинг. И двете техники гарантират, че през следващите две-три години ще имаш перфектно оформени вежди, но винаги го има притеснението: а какво, ако новата визия не ти хареса? Ето защо е по-добре да пробваш с молив, който се сваля за секунда, или с гел за вежди, който е като временна татуировка и трае до 3 дни.

Три безценни съвета

- Не прекалявай с молива или сенките. Естествените вежди могат да изглеждат добре дори и когато са дебели, а изрисуваните могат да развалят цялата ти визия с всичкия положен до момента труд.

- Веждите трябва да бъдат в хармония с останалата част от грима, затова е най-добре първо да се гримираш и едва след това да изрисуваш веждите.

- Цвета на молива или сенките избирай спрямо цвета на косата. Един до два нюанса по-тъмен от косата е най-подходящ за блондинките, а един до два нюанса по-светъл - за брюнетките.

Формата на веждите говори много и за характера

Говори се, че хората със заоблени вежди са фокусирани върху другите и живеят във въображаем свят. Хората с прави вежди са директни, водят се от фактите и логиката. Веждите с с изразена чупка указват на хора, които мислят, че винаги са прави и искат да държат всяка ситуация под контрол.

Как ти се грижиш за веждите си? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Чувала ли за контуриране на миглите?

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Skinny Definer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Extension Medium Brown

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Unbelieva Brow 104 Chatain

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Chatain

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Brow Ultra Slim Pencil

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Bare With Me Brow Setter

  Поръчайте веднага
 • YSL Couture Brow

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , очи, вежди, Lancome, NYX, Loreal Paris

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Какво е серум за лице и защо трябва да го ползваш

Вероятно си чувала за серума за лице, продукт за грижа за кожата, който напоследък набира все повече популярност, но знаеш ли всъщност за какво служи ...