Как да нанесем правилно основата за грим?

С правилно подбрания фон дьо тен може да постигнете перфектен тен, но първо трябва да овладеете няколко трика, които използват гримьорите. Когато избирате основа, първо я пробвайте върху лицето на дневна светлина, тъй като изкуствената дава неправилна представа и може да се приберете вкъщи с грешния нюанс.

 

В зависимост от това дали се излагате на слънце или го избягвате, лицето има различни тонове и нюанси. Челото, което най-много е изложено на светлината, може да бъде по-тъмно от останалата част на лицето. В такъв случай ще ви трябват два нюанса от основата, за да изглеждате естествено. По-тъмната ще нанесете върху местата, върху които пада слънцето – чело, нос, скули, а по-светлата – върху останалата част на лицето. Нанасяйте основата винаги с движения надолу, тъй като движенията нагоре ще подчертаят бръчките.

 

Повечето жени нанасят основата с пръсти, но специалистите препоръчват да използвате четка и да овладеете правилната техника на нанасяне. Най-добре е течната и кремообразна основа да се нанася с леки движения, за да се постигне естествен резултат. За да втвърдите основата и да избегнете нежелания блясък, нанесете прахообразна или твърда пудра върху челото, носа и брадичката, с което ще постигнете естествена визия.

Повече на:  5 съвета за съвършено контурирано лице!

За този външен вид препоръчваме

  • Affinitone Foundation by Maybelline New York

    Поръчайте веднага
  • BB Dream Fresh

Регистрирайте се / Влезте