Как да нанасяш бронзър и руж?

Лято е. Слънцето е силно и на всички ни се иска кожата ни по-бързо да изглежда, че има приятен загар. Напълно постижимо е да “излъжеш“ всички и да подчертаеш скулите си благодарение на макиаж продуктите – бронзър и руж. И бронзърът и ружът са топ грим продукти, които да ти дадат онази нужна доза swag, която искаш да постигнеш гримирайки се. В комбинация обаче те са още по-силни и могъщи и ще видиш, че скулите ти никога не са били толкова съвършено подчертани, както са ако използваш бронзъра и ружа в комбинация.
За да отговорим на всички твои въпроси, които се отнасят до хармоничното нанасяне на двата продукта, които попадат в нашето полезрение днес, помолихме гримьорите Камил Кларк и Джулиан Кайе да бъдат нашите навигатори…

Четките са от значение

Макар много красавици да вярват, че четката работи за теб заради добрите качества на продукта, ние сме готови да кажем, и то много сериозно да го заявим, че четките могат да нанасят различните продукти различно добре. Затова е много важно да се насочиш към четка подходяща за бронзър и руж. Камил не крие, че нанася ружа с кръгла четка, която е плоска, а за бронзера  използва четка под ъгъл, подобна на тези за контурирането.

Цветовата комбинация

За добрата корелация между бронзъра и ружа, голямо значение има цветовата палитра. Гримьорите съветват винаги да избираш бронзър в топъл цвят, такъв, който е един тон по-тъмен от твоята кожа. Що се отнася до ружа, избери го с по-розовеещи или по-оранжеви нотки, в зависимост от кожата ти. По този начин не само ще подчертаеш скулите си, но и ще ги озариш.

Бляскави нотки


Бляскавите нотки в бронзърите и ружовете са често срещани. Кларк казва, че бронзърите, които съдържат блестящи частици често могат да оставят впечатление за по-големи пори, а тези които са твърде матови, могат да направят кожата ти да изглежда твърде кафява и малко мръсна. За да се справиш с тази ситуация заложи на по-матиран бронзър и руж, които оставя деликатен блясък. Така когато се усмихнеш скулите ти ще изглеждат прелестно.

Последователността е важна

Кое да нанесеш първо: бронзъра или ружа? Отговор ни дават нашите макиаж майстори. „Започни с бронзъра. Той се разнася по-лесно и се слива перфектно с кожата като оставя усещане за приятен загар. Ако объркаш последователността и първо нанесеш ружа ще ти е много трудно да смесиш добре двата цвята върху скулите си и можеш, без да искаш, да се окажеш с неприятно зацапани бузи“, казват Кларк и Кайе.

Къде да поставим продуктите?


Отговорът на този въпрос е изключително важен, за да постигнеш безупречен грим. Бронзърът трябва да се нанася на местата, които слънцето естествено би докоснало. Ако обаче искаш чрез него да постигнеш ефекта на по-слабото лице, то съсредоточи се по-усърдно в частта под скулите си, като дори можеш да го нанесеш по дължината на челюстта ти за по-добра дефиниция. Когато бронзърът е на правилното място, докосни бузките си с ружа и… воала!

Количеството трябва да е умерено

Претрупването е най-големият враг на красивия макиаж. При нанасяне на комбинация между двата продукта трабва да внимаваш с това, колко нанасяш. Колкото повече продукт имаш на лицето ти, толкова по-трудно ще остане в добро състояние.

Повече за: Бронзант - как да го нанасяме правилно?

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris Glam Bronze

    Поръчайте веднага
  • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , руж , бронзант

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да съчетаеш грима си с небрежен кок

В един момент несправедливо пренебрегнат, кокът най-накрая дочака своя голям come back, и сега отново е сред хитовите тенденции при прическите...