Как да минимизираме порите? by @makeupbuthow

Случвало ли ви се е да си вземете добър фон дьо тен, който умело да изравни тена, да прикрие пъпки, петна или червенина по кожата, но въпреки това порите пак да изглеждат видими или дори акцентирани?

Независимо колко добър е фон дьо тен-а, има стъпки преди и след нанасянето му, които са от съществено значение за удължаването трайността и покритието му, изглаждането на кожата и най-вече минимизирането на порите.

Какви са те? Вижте по-долу:

 

A photo posted by @_mymakeup__ on


1. Ексфолиране

Ексфолирането ще премахне мъртвите клетки по повърхността на кожата, ще я направи по-гладка на допир и по-сияйна на вид. Препоръчително е да се прави вечер между веднъж и два пъти седмично.

2. Хидратация

След като кожата е почистена, нанесете хидратиращ крем, който да отговаря на вашия тип кожа. Ако след това ще нанасяте грим, избягвайте богатите, мазни текстури, които по-трудно попиват в кожата, тъй като те ще спомогнат за това фон дьо тен-а да се износи по-бързо.

3. Основа

След като кремът за лице е имал възможност да попие добре в кожата, преминете към базата за грим. Тук продуктите, които се справят най-добре с минимизирането на порите са на силиконова основа. Тази специфична текстура попълва порите най-ефективно.

 

A photo posted by @_mymakeup__ on


4. Фиксиране на основата

Една малко странна стъпка, но пък изключително ефикасна в минимизирането на порите, а и удължаването трайността на грима – пудрата.
След като сте сложили силиконовата основа в проблемните зони, където имате видими пори, последвайте с фин слой прозрачна пудра – за най-добри резултати я потупайте с пухче или гъбичка за грим, след което премахнете излишното количество с четка. Ако тези стъпки ви се струват много за ежедневието, препоръчвам поне да опитате да нанесете малко пудра върху чисто лице преди фон дьо тен и дори и така ще забележите удължаване трайността на грима и леко минимизиране на порите.

5. Фиксиране на фон дьо тен-а

Преминете към нанасяне на фон дьо тен-а като препоръчително е да се спрете на матираща текстура, която няма да акцентира допълнително порите. Моят фаворит в тази област е Loreal Infallible 24 Hour Matte Foundation. За нанасянето е хубаво да използвате потупващи движения специално в проблемните зони с разширени пори. След това отново нанесете пудра по същият начин, който посочих по-горе.

 

A photo posted by @_mymakeup__ on


С всички тези стъпки ще получите по-гладка на вид кожа, минимизирани пори, по-издръжлив и устойчив грим. Опитайте и споделете в коментарите как се е получило при вас и кои са вашите специални трикове за това.​

Поздрави,

Ели

За този външен вид препоръчваме

  • Infallible Matte 24H by Loreal Paris

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Защо трябва да пробваш NYX Professional Makeup Candy Slick необикновения хибрид за устни

Червилото ти стои твърде грубо, а гланцът не ти донасят достатъчно блясък – този продукт е точно онова, което търсиш...