Как да контурираш светла кожа?

 


Когато говорим за контуриране винаги си представяме кожа, която изглежда приятно шоколадова, леко докосната от слънцето, озарена и матова. Техниката, за която говорим обаче се оказва повече от трудна за прилагане от всички дами, които са в отбора на красавиците със светла кожа. Всяко погрешно движение може да създаде истинска катастрофа  на лицето ти и вероятността да се наложи да започнеш гримирането отново е голяма. За да те посъветва истински специалист в макиажа, помолихме гримьора Габриел Алмодовар да ни поведе, заедно с теб, стъпка по стъпка към перфектното контуриране за светла кожа...

#1 Не използвай бронзър


Този продъкт може да остави усещане на зацапаност на лицето ти, затова го извади от грим несесера. На негово място използвай матираща пудра в по-тъмен нюанс от естествения цвят на кожата ти. Когато тя е в светлата гама, заложи на пудра, чиито подтонове съдържат сиви нюанси. Те ще оставят усещане за светлосенки, които ти прилягат.

#2 Озари лицето си


Запомни следното: където поставяш по-тъмния контуриращ продукт, винаги нанасяй и хайлайтър, който да озари лицето ти. Така скулите ти ще изпъкнат, а брадичката ти ще иглежда по-симетрична от всякога. Светлинните ефекти на смугла кожа понякога изглеждат сякаш сме прекалили с грима, но на светлта, те дават перфектния завършек.

#3 Разнеси много добре

Когато имаш светла кожа винаги има възможност да изглежда сякаш линиите на контурирането са твърде видими и резки. Затова си набави подходяща за целта четка и разнеси продуктите много внимателно с въртеливи движения. Дори когато смяташ, че вече всичко е добре фиксирано на лицето ти, продължи с разнасянето поне още малко. Това е най-сигурният начин да се застраховаш от лош краен резултат.

Повече за: Смесване на хайлайтър и фон дьо тен 

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Master Sculpt

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тайните на гримьора – deep crease техника за прилагане на грим

Сред винаги актуалните техники определено е тази за създаване на арабски грим или deep crease техниката, която бе в апогея на славата си през шесдесет...