Как да контурираш очите си

 

Очите са едно от първите неща, които забелязваме, когато се запознаваме с някой нов човек, затова и вярваме, че голяма част от нежния пол е напълно обсебена от идеята да използва макиажа, за да превръща очите си в перфектна машина за комуникация и приласкаване. За всички грим техники свързани с очите винаги използваме – молив, очна линия, сенки, спирала и дори изкуствени мигли. Светлосенките, които създаваме с палитрата сенки е наш много важен коз ако искаме да имаме прелестен поглед или поне така твърди абсолютният макиаж майстор Рейчъл Халси. Тя ни дава нов поглед върху сенките за очи като ги нарича перфектният контуриращ продукт, който  може да трансформира очите ти тотално. Принципът на контурирането на очите е почти същия, като този за контуриране на лицето – изсветляваме местата, които изпъкват, подчертаваме вдлъбнатите части и нанасяме хайлайтър. Ако и ти като нас искаш да се научиш как да контурираш очите си като професионалист… продължи да четеш!

В началото

За да контурираш очите си е важно да знаеш каква форма са те, точно като при различните форми на лицето и тук именно от това зависи. След като определиш формата на очите си продължи към нанасяне на основа за сенки. Нейната формула ще позволи сенките да се смесват по-добре и да останат по-дълго на клепача ти без да се събират в гънката му.
 

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Магията на контурирането

Контурирането може да бъде правено с многообразие от цветове и текстури. Като започнем през натуралните тонове, преминем през много ярките и стигнем до бляскавите сенки с брокат – най-важното правило е крайният резултат да бъде зашеметяващ.
„Лично аз предпочитам да използвам палитри със сенки. Те са много компактни от гледна точка на това, че побират много цветове, които могат да бъдат смесвани по всевъзможни начини. Важното е да запомниш, че каквито и да са правилата за гримиране на твоята форма очи… ти можеш да експериментираш. Гримирането не е точна наука и понякога внасянето на оригиналност и личен поглед прави резултата вдъхновяващ и страхотен“, казва Рейчъл Халси.

Азиатски очи

Красавиците с такава форма трябва да създадат градация между цветовете. Нанеси тъмни цветове близо до линията на миглите ти, а нежните неутрални тонове над тях. Почти прозиращите сенки трябва да бъдат най-отгоре и близо до веждите.

Обърнати очи нагоре

Започни с нанасяне на тъмните сенки във външния долен край на окото, по този начин ще накараш крайчето на окото ти да изглежда оптически по-надолу разположено. Продължи с по-светли сенки над тъмните и ги смеси добре. Хайлайтър над сгъвката на клепача пък ще направи окото ти видимо по-голямо.

Обърнати надолу очи

Нанеси черна или кафява очна линия много близо до миглите ти и след това продължи с натурален нюанс сенки около сгъвката на клепача, но само на около 2/3 от площта й. Това контуриране създава усещане за лифтинг ефект.

Вдлъбнати очи

Красавиците с вдлъбнати очи трябва да се насочат към средно тъмни матови сенки и трябва да избягват прекалено интензивните цветове. Нанеси хайлайтър на вътрешната част на окото до носа, както и малко над сгъвката на клепача ти. Преди да започнеш контурирането на очите се увери, че веждите ти са оформени перфектно, за да може и те да помогнат за създаването на усещането за по-отворени и големи очи.

Кръгли очи

Ако имаш кръгли очи нанеси среден към тъмен нюанс на центъра на окото и разнеси много добре сенките. По-светлите тонове трябва да заемат своето място в крайчетата на очите.

Очи с формата на бадем

Тази форма се смята от много за перфектната и затова можеш да опитваш и да експериментираш с почти всяка макиаж идея. Например – класическата контурираща техника за очите: започни с матови сенки в кафеникав цвят посредата на клепача като в края му наблегни на по-тъмния тон на същия цвеят.

Малки очи

Ако имаш малки очи то е важно да запомниш, че многото грим по тях никога не стои добре, затова се придържай към по-светли цветове, както и към по тежки като текстура сенки. Можеш да опиташ да създадеш контур, който напълно наподобява на опушените очи, само че използвай светли и леки сенки.

Големи очи

Големите очи винаги са предимство, защото имат много площ за работа. Можеш да започнеш с един цвят, който си харесаш от палитрата по клепача ти до сгъвката на окото. Там, по цялата сгъвка, нанеси друите сенки, които си искаш и ги разнеси добре, така че цветовете да се слеят нежно.

Повече за: Как да контурираш лице с квадратна форма?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline 24 Karat Nudes Eye Shadow Palette

  • Master Precise Eyeliner by Maybelline New York

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York The Blushed Nudes Palette

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи, контуриране

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ева Лонгория разкрива начините за скриване на побелелите косми в карантината

По време на изолацията се убедихме колко много зависим от уменията на други хора...