Как да контурираш лице с формата на сърце?

 


Сърцевидната форма на лицето се отличава с по-широко чело, по-пълни бузи и заострена брадичка. Именно тези белези правят красавиците с лице във формата на сърце лесни за забелязване в тълпата. Ако и ти си една от тях, ние сме готови с няколко съвета по отношение на контурирането, което да направи присъствието ти още по-зашеметяващо. За да ни даде своето експертно мнение се свързахме с макиаж майстора Андрю Сотомайър.

Погрижи се за челото

„Понеже момичетата със сърцевидно лице имат по-широко чело, когато контурираме трябва да се погрижим за доброто контуриране именно на челото, за да го смалим оптически“, казва Андрю. Започни именно оттам и продължи  до бузите, под които контурираш. Избери бронзов цвят, който стои добре на кожата ти и запомни, че много тъмният контуриращ продукт ще придаде грубоват вид на лицето ти.

Използвай светлите цветове
 


Използвайки по-светлите цветове от палитрата ти за контуриране наблегни отново на челото, но този път в средата. Продължи по дължината на носа и „докосни“ брадичката ти с по-светлия цвят. Като цяло запомни, че частите на лицето, които са най-изпъкнали е добре да се контурират в светли тонове. Размажи всичко много добре до пълно и перфектно сливане между тъмния и светлия нюанс.

Повече за: Как да контурираш лице с квадратна форма?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Master Contour Duo

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Master Sculpt

    Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране на лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Разкриваме тайните на грима: Как да изберем правилния цвят фон дьо тен

Случвало ли ти се е да изпаднеш в отчаяние и безнадежност от постоянното търсене на подходящия нюанс фон дьо тен? Ако отговорът е да, не си сама...