Как да контролираш блясъка на лицето и да стесниш порите

Един от най-лошите сценарии, от които се страхуват всички с мазна, смесен тип и проблемна кожа е лицето им да блести дори и след гримиране, и то в онези най-важни мигове, когато е изключително важно да изглеждат безупречно. И ти ще признаеш, че звучи като от филм на ужасите, а ако към това добавиш и разширени пори, ситуацията изглежда направо безизходна. За щастие, дяволът не е толкова черен. С правилна грижа и, което още по-важно, ползвайки подходящите козметични продукти, ще се отървеш от неприятния блясък и ще свиеш порите за нула време!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Проблеми с блясъка

Колкото и съвършено да изглежда грима ти, мазната кожа може да провали всичко само за час-два. Засиленото отделяне на мастните жлези може да бъде генетично, но и предизвикано от външни фактори. А най-често в комбинация с мазна кожа получаваме и разширени пори, и то точно на най-видимите зони на лицето, като бузите, носа, челото и брадичката. Този естетически проблем е особено неприятен, когато не успяваме да го скрием дори и със „силни“ гримове.

Добре познатият блясък, който нарушава както цялостния вид на грима, така и дълготрайността му, може да бъде намален и контролиран на първо място с правилни грижи, а след това и с употреба на подходящите продукти. 

Редовна и правилна хигиена

Запушените пори са резултат от натрупването на себум, мъртви клетки и друга мръсотия и често това може да доведе до възпалителни процеси. А когато порите са разширени проблемът се задълбочава, тъй като по този начин мръсотиите по-лесно проникват в кожата.

За да не постигнеш обратен ефект, достатъчно е да правиш лек пилинг веднъж седмично. За почистване ти препоръчваме да ползваш гелове на водна основа, защото са прозрачни, а за най-добър ефект почиствай лицето си ежедневно, сутрин и вечер.

Kak da kontroliraš bljasǎka na liceto i da stesniš porite

А какво да правим с грима? Лошият избор на козметични продукти може допълнително да влоши състоянието на кожата ти. Точно по тази причина решението на всичките ти проблеми се крие в избора на подходящия фон дьо тен.

Замъгляване на порите  и естествена свежест

За да изравниш цвета и текстурата на кожата, отстраниш излишния блясък и свиеш  порите, ти е нужен фон дьо тен за всекидневна употреба.

Maybelline New York Fit Me Matte + Poreless фон дьо тен е точно такъв! Предназначен за нормална, смесена и мазна кожа на лицето, той съдържа матиращи агенти и не създава ефект на брашно, а благодарение на него тенът изглежда свежо и естествено, без никакъв излишен блясък и забележими пори.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Толкова лек, но изключително мощен

Направо е невероятно матиращ фон дьо тен да бъде толкова лек и прозрачен, колкото е Fit Me Matte. Матиращите основи често са сухи, трудно се блендират и създават неприятно чувство на стягане на лицето, докато тук е точно обратното!

Този фон дьо тен не се нарупва в бръчките, отлично се слива с тена, лесно се размазва и отлично се блендира, независимо от това дали го нанасяш с бюти блендер или четка, има приятен аромат, а докато се суши кожата придобива гладък и нежен вид.

Макар че се предлага в шест нюанса, ние ти препоръчваме винаги да имаш подръка два различни, за да можеш да ги комбинираш и да ги съчетаваш с цвета на кожата ти, в зависимост от сезона.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Прочети повече за: Гримирай се без огледало с помощта на тези трикове

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 220

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 106

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 119

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 103

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 250

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 105

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 238

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 130

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 110

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 230

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 115

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120

  Поръчайте веднага

Свързани теми: фон дьо тен , пудра, Maybelline New York

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Козметични тенденции на 2019: Есенни цветове

Артистично, шикозно и малко застрашително, това са епитетите, с които най-добре може да се опише какво ни очаква тази есен в света на модата...