Как да изберете подходящ руж?

Много жени избягват употребата на руж защото се страхуват че няма да успеят да го съчетаят с останалия грим, цвета на кожата или формата на лицето. Щом веднъж започнете да използвате руж, ще разберете колко могъщ е той и колко много може да ви помогне да подчертаете красивите си черти и придадете свежест на лицето.

Добре нанесеният руж придава на лицето приятна свежест, но при избора на подходящ руж трябва да се ръководите от нюанса на кожата.


За светла, бяла кожа избирайте бледи, пастелни цветове руж в студено-розов нюанс. За средно тъмна кожа най-добре подхожда руж в прасковен цвят, а за по-тъмна кожа изберете руж в портокалов или червен нюанс.

Ружът също трябва да се съобрази с типа кожа.


Кремообразният руж е подходящ за нормална и суха кожа, тъй като лесно се нанася и придава естествен вид на кожата. За смесена, бързо омазняваща се кожа изберете прахообразен тип руж, който е с по-дълготаен ефект. За мазна кожа препоръчва се употребата на руж под формата на гел.

Какви са грешките които жените най-често правят при нанасянето на руж?

 

A photo posted by @_mymakeup__ on


1. Най-честата грешка е прекаляване с количеството руж, особено през есента и зимата когато цветът на лицето избледнява.

2. Следващата грешка е използване на руж в ярко червен или ярко портокалов нюанс, които правят лицето да изглежда грубо и неестествено. Не забравяйте че, трябва да се ръководите от естествената руменина на лицето ви.

3. На края, нанасянето на малко количество руж е сред най-честите грешки които жените правят при гримиране. Ако нанасяте изключително малко количество руж, рискувате ружът бързо да избледнее.

Повече за: Съвети за безупречен тен през зимата

Свързани теми: грим , руж

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим тенденции, за които да забравиш през пролетта

Енергична, пъстра, експериментаторска – такава ще бъде 2019-та година. С подчертана индивидуалност и креативност, време е да се сбогувам с всички тенд...