Как да избереш розово червило според тона на кожата

Всяка жена, наред с класическото червено, в чантата си трябва да има поне едно добро розово червило. То отлично освежава и подмладява, а много вярват, че пасва на абсолютно всички, без значение на възрастта, цвета на косата или кожата.

Най-големите козметични производители вече са приготвили розовите си фаворити за новия сезон: от неонови, през ярки, до приглушените с матова текстура. Изборът наистина е огромен, но за да извлечем максимума от розовото червило, и едновременно с това да избегнем нежеланите му ефекти, нужно е да открием правилния нюанс, което не е задача за подценяване!

Избор на розово червило

Важно е да знаеш, че червилата се избират според тона на кожата, а спрямо това колко е светла или тъмна, различаваме:

- порцеланов (светъл)

- тъмен

- среден (неутрален) тен

Абсолютно всеки от тях има своя перфектен розов нюанс!

Просто тест за перфектен избор

За да определиш типа си, нужно е само да погледнеш вените на китките си на дневна светлина и да видиш какъв цвят са.

- сини или лилави: студен подтон

- зелени или маслинови: топъл подтон

- не можеш да определиш цвета: неутрален подтон

 

Правилото е ясно: топлите подтонове изискват топли гримове; хладните – хладни гримове; за неутралните всичко е подходящо (дори и неоново розово). Колкото е по-висок процента на червеното, жълтото или оранжевото в някой цвят, толкова по-топла е тя, а колкото повече е синьото, зеленото или лилавото – по-хладна.

Въпреки че разделението е ясно, това не значи, че хората с топъл подтон на кожата не трябва да носят синьо, а че трябва да изберат някой по-топъл нюанс. Също така, хората с хладен подтон могат да изберат по-хладен оранжев нюанс.

Светъл тен

Ако имаш прозрачен или порцеланов тен, трудно ще сгрешиш при избор. Верен съюзник ще намериш в лицето на нежното розово и кораловите нюанси, а можеш да пробваш и лилави подтонове, както и мръсно розови мат червила.

Тъмен тен

За тъмен тен със слънчев загар се препоръчват светлите, млечни и ярко розови нюанси. Ако искаш кожата ти да изглежда още по-тъмна, пробвай розово, биещо на лилаво, а избягвай мръсно и неутрално розово. Фуксията и цикламата ще са попадение в десетката, особено ако върху тях нанесеш и гланц за устни.

Среден тен

Нито тъмен, нито светъл, но със сигурност най-желаният тип, позволява да носиш почти всички нюанси на розово, особено сочна диня или nude розово (когато искаш да постигнеш естествена визия). Няма да сгрешиш нито с тъмни розови нюанси с примеси на карамел или кафе. Важното е само да нямат сини подтонове.Промени ритуала – подсигури цвета

Най-добрите съставки в червилата позволяват на цвета да остане стабилен за дълго, но е желателно и ти самата да се придържаш към определени ритуали преди гримиране. За начало, нежно избърши устните с намокрена кърпа, след което нанеси слой балсам. Изчакай няколко минути, докато кожата попие, избърши, нанеси молив за устни и някой от избраните матови червила. Моливът ще добави слой пигменти и ще се погрижи цветът да не се изтрие.

Розовото червило е ключово това лято!

Знаеш ли, че мъжете прекарват две секунди, гледайки устни, намазани с неутрален цвят, а цели седем секунди, наблюдавайки устни, намазани с розово!? Докато нежно розовото асоциира на невинност и чистота, по-интензивните нюанси се свързват със съблазняване. Ярко розовото не само ще изтъкне устните ти, но и ти самата ще бъдеш в центъра на вниманието!

Прочети повече за: Продукти, които трябва да пробваш тази пролет

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Pinks Successful 165

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Matte Ink Romantic

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Intense Butter Gloss Funnel Delight

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Ink Crayon 25 Stay Exceptional

  Поръчайте веднага
 • YSL Rouge Volupte Shine 49

  Поръчайте веднага
 • YSL Rouge Pur Couture Sheer Matte 109

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Brilliant Be Captivating 305

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Rouge Signature Brilliant Be Outstanding 302

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , червило, устни, мат, тенденция, дневен грим , лято, опушен грим, лице, лято, Yves Saint Laurent, NYX, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, Loreal Paris, Maybelline New York, Rouge Signature

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Съвети как да освежиш пролетния си вид и да избегнеш пролетната умора по лицето

Въпреки че повечето хора се чувстват енергични и жизнено, когато настъпи пролетта, отделни хора може да се почувстват точно обратното, изтощени и лета...