Как да избереш правилният цвят молив за устни

В синхрон с червилото


Моливът за устни наистина е част от ежедневната ни грим рутина, но изборът на подходящ нюанс често създава особен проблем на много жени. Моливът служи за перфектна дефиниция на контура на устните и спомага за оформянето им. Той предпазва червилото от разтичане, увеличава неговата дълготрайност и засилва интензитета му.

Съществуват няколко правила към които да се придържаме при избора на подходящ нюанс на молива. Основоното правило е, че цвета на молива трябва да се съобрази с повода.

Преди да се впуснеш в мисията „избор на подходящ нюанс“, трябва да знаеш кои са твоите любими цветове червило. Моливът и червилото трябва да са в синхрон и цветовете им не бива да се различават твърде много.

Ежедневен грим


За ежедневен грим, най-добре е да заложиш на молив в същия нюанс като червилото. Няма да сгрешиш ако избереш и молив с един тон по-светъл от цвета на червилото, но използването на по-тъмен молив за дневна визия е недопустимо. За по-естествен вид на устните, наблегни на нюанси близки до естествения цвят на устните ти.

Вечерен грим


Когато се подготвяш за вечерно излизане и желаеш устните ти да изглеждат по-обемни и сочни, то трябва да използваш един молив в същия нюанс като червилото и друг по-светъл. Започни с по-тъмния, който да нанесеш върху извивката на горната устна -Купидоновата дъга, а с помощта на по-светлия молив очертай контурите на целите устни. Двата нюанса трябва да се слеят добре, за да няма видими резки преходи между тях. За удачна вечерна визия може да експеримантираш с тъмни червила, но в този случай останалият грим трябва да изглежда естествено и да е по-малко забележим и набиващ се на очи.

Повече за: Използваш ли молива за устни правилно?

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Pink Fever

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Color Riche Matte Addiction Pink-A-Porter

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Perfect Red

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Color Riche Matte Addiction Paris Cherry

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Lip Liner Couture Color Riche Intense Plum

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Color Riche Matte Addiction Plum Tuxedo

  Поръчайте веднага

Свързани теми: червило, устни, молив за устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Гланц за устни – нашите топ 5

В днешни дни, когато натуралната визия, минималистичния грим, монохромната визия и свежото излъчване са на пиедестала, не учудва факта че гланцовете з...