Как да избереш правилния начин за нанасяне на фон дьо тен

Непрестанно гледаме любимите си бюти влогърки онлайн и понякога тотално се объркваме как трябва да нанасяме фон дьо тена – дали  с пръсти, с гъбичка или с четка? Каква е разликата между трите  „техники“ и защо едната би била по-добра за нас, от другите две… И ти си се питала много пъти, нали? Ето и малко разяснения, за да успееш да направиш правилния избор!

1. Четка


Тя е създадена, за да ти позволи да нанасяш течен фон дьо тен като истински професионалист. Четката е изключително нежна в нанасянето, освен това не хаби много от продукта ти, както се случва ако се опитваш да нанасяш с пръсти. Те от своя страна не разнасят толкова добре фон дьо тена, кoлкото четката, която е създадена специално за това. Нашият съвет е да почистваш четката си всяка седмица, за да можеш да се радваш на здрава кожа и по-добър краен резултат.

2. Гъбичка


Или още по-позната като бюти блендър. Тя е изключително популярна, и както четката, смесва много добре различните тонове на продуктите – фон дьо тен и коректор. Важно е да я почистваш редовно, а за да не абсорбира голяма част от фон дьо тена ти и той да отива на вятъра, намокри леко бюти блендера преди да започнеш работа с него. Избягвай старите триъгълни гъбички, които се продават по козметичните магазини, те не са подходящи за твоето желание лицето ти да изглежда безупречно.

3. Пръсти


Използвай пръстите си, когато нанасяш крем за овлажняване или BB крем. Текстурата на тези продукти е лесна за абсорбация и цвета в BB крема е лек и лесно се асимилира от лицето. Най-важното е винаги преди да започнеш нанасянето на овлажняващите продукти да измиеш старателно ръцете си, ако не го направиш рискуваш да пренесеш бактерии върху чувствителната кожа на лицето.

Повече за: Как да направим фон дьо тенът ни устойчив на пот и горещина? by @makeupbuthow

За този външен вид препоръчваме

  • True Match L'Oreal Paris

Свързани теми: грим , bb крем, фон дьо тен

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Матово червило: Постулат на вечната красота!

Виж как да се сдобиеш с безупречно контурирани устни с новото матово червило, в което ще се влюбиш!...