Как да избереш правилния макиаж ако си с много светла кожа

Порцелановата кожа е мечта за много красавици, но често е и голям проблем за представителките на нежния пол, които могат да се похвалят с нея. Ако и ти си като сестра на Снежанка сигурно многократно ти се е случвало трудно да намираш правилния фон дьо тен за теб, например, и дори най-светлия да изглежда тъмен на кожата ти. Ние ще ти помогнем да откриеш от какво имаш нужда с няколко добри и полезни съвета.


Трябва да знаеш кой е подтонът на кожата ти


Понякога виждаш три фон дьо тена, които на цвят изглежат напълно еднотипни, но когато ги изпробваш те оставят напълно различен цвят на кожата ти. Това е, защото всеки подобен продукт съдържа подтонове, които подхождат на различните кожи в зависимост от техните поддтонове. Понякога можеш да разбереш какъв е подтонът във фон дьо тена по маркировката на цвета му, ако зад номера или наименованието на нюанса му има буквите C, W или N. Cool, warm и neutral ще те насочат кой е твоят перфектен макиаж продукт.
Фон дьо тените обозначени със C (cool) са подходящи за кожи със следните подтонове: розови, червеникави или синкави.
Фон дьо тените обозначени с W (warm) са подходящи за кожи със следните подтонове: жълтеникави, прасковени или златисти.
Фон дьо тените обозначени с N (neutral) са подходящи за кожи със следните подтонове: балансирана смесица между студените и топлите тонове.
Един простичък метод, за да определиш кой е твоят подтон:
Набави си две дрехи – едната в бяло, а другата в кремаво. Без никакъв грим на лицето доближи първо бялата и след това кремавата дреха  до кожата ти. Ако изглеждаш по-добре с бялото това означава, че имаш топли подтонове, а ако кремавото стои по-естествено и добре – подтонът ти е по-скоро в студената гама. Третата опция е и двата модла и цвята да изглеждат в добър синхрон с лицето ти, това означава, че имаш смесени и балансирани подтонове.


Избор на правилния руж


Да намериш правилния руж за теб, хващаме бас, също е трудна задача, заради простия факт, че почти всичко изглежда твърде „остро“ и некрасиво на бялата ти кожа. Насочи се към ружове с не толкова силен пигмент на цветовете. Светлорозово, коралово или прасковено са идеалните нюанси, които да подчертаят скулите ти. Нанасяй ги леко и внимателно.


Бронзиращата пудра за теб


Сигурно ти се струва, че бронзърът е направо невъзможен за използване продукт в твоя случай. Истината е, че бронзърите са много подходящи за леко и деликатно контуриране, което да придаде сянка на иначе много бледата кожа. По този начин, благодарение на струкрурирането, лицето ти ще изглежда по-свежо.


Нюансите сенки за очи


Забрави за тъмните сенки за очи, те ще придадат ужасно уморен вид на цялото ти лице. В същото време ще ти кажем да забравиш и за nude цветовете, които ще се слеят с кожата ти и въобще няма да допълват макиажа ти по начина, по който искаш. Опитай със златисти, сребристи и бронзови сенки – ще изглеждаш като холивудска звезда!


На пазар за червило


За да си в тон с последните и много актуални макиаж тенденции, които се „кълнат“ в невероятността на nude червилата, те приканваме да се впуснеш в „афера“ с тях само ако продуктите, които закупиш имат розови или прасковени отенъци. Твърде бежовите червила ще направя лицето ти да изглежда... измито.

Повече за: Как да контурираш светла кожа?

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Fit Me

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Color Sensational Shocking Coral

  • Maybelline New York Color Sensational Vibrant Mandarin

  • Maybelline New York Color Sensational 981

  • Maybelline New York Color Sensational 988

Свързани теми: червило, руж

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

4 трика за ефект на попълнени устни

Независимо от това дали имаш естествено тънки устни или просто искаш да ги подчертаеш допълнително и да им придадеш ново измерение, тези малки трикове...