Как да избереш правилния коректор за теб

Добрият коректор е ключът за безупречен тен и съвършен през целия ден грим. Затова е много важно да посветиш нужното време и внимание при избора на коректор, за да избереш най-подходящия за теб. Представяме ти 4 стъпки, които трябва да следваш при избора на коректор, за да бъде тенът ти перфектен, а несъвършенствата – прикрити.

Как да избереш правилния коректор за теб

1. Покривна сила

Тъмни кръгове около очите, малки бръчици, спукани капиляри, петна от слънце, зачервяване, лунички...всичко това може да бъде прикрито с коректор. Затова е необходимо да избереш коректора, който с лекота ще прикрие твоите дребни несъвършенства. Разбира се, важна роля има и фон дьо тенът, но коректорът е от първостепенно значение. Лошият коректор само ще подчертае проблемите ти, а това не е нещо, което желаеш, така че избери коректор, който покрива добре.

2. Текстура

Важна роля при избора на коректор има и неговата текстура. Ако избереш течен коректор, няма да сгрешиш. Не казваме, че стиковете или кремообразните са лоши, но течният коректор, освен че е лесен за нанасяне, придава онзи завършващ, блестящ и естествен ефект, които другите коректори нямат. Освен това, течният коректор е подходящ за всички типове кожа – суха, комбинирана или мазна, а поради леката течна формула е по-малко вероятно да бъдат видими следите от коректора, както се случва при по-тежките стик коректори.

Как да избереш правилния коректор за теб

3. Нюанс

Нюансът на коректора, заедно с качеството и текстурата му, е най-важната характеристика, на която да обърнеш внимание, при закупуване на този продукт. Преди да избереш нюанса, трябва да знаеш какъв е тонът на кожата ти, което е особено важно ако точно в този момент тестерите не са на разположение или ако купуваш онлайн. Погледни вените си – ако са маслинено зелени, тонът на кожата ти е топъл, а сините вени означават студен подтон на кожата. Ако не можеш да прецениш дали вените ти са зеленикави или сини, това значи, че тонът ти е неутрален.

Как да избереш правилния коректор за теб

На студените нюанси най-много подхождат по-светли коректори в нежен тон на розова пудра, докато за по-топлите нюанси са пясъчно бежовите коректори. Ако в магазина има тестери, свободно пробвай повече нюанси. Въпреки че повечето момичета тестват грима на предмишницата си, ако говорим за коректор най-добре е да го тестваш на линията на челюстта, на границата с врата. На тази зона на лицето по-лесно ще видиш дали коректорът е прекалено светъл или тъмен за твоя тен. Естествено, той трябва да бъде няколко нюанса по-светъл от естествения ти тен, но не бива да се прекалява! Прекалено светлият коректор ще превърне тъмните ти кръгове в два прекалено светли кръга, които ще изглеждат също толкова зле, колкото и ако изобщо не сложиш коректор.

4. Нанасяне

Важен елемент при избора на коректор е и начина му на нанасяне. Най-добре е да избереш коректор, в комплекта на който вече се съдържа бюти блендер, с който лесно ще можеш да контролираш какво количество нанасяш на лицето си. След като нанесеш коректора на проблемните зони на лицето, ти избираш дали да втриеш потупвайки с пръсти или с помощта на бюти блендер. Ако се спреш на течен коректор и желаеш по-голяма степен на покриване, можеш да го нанесеш и няколко пъти, тъй като кожата бързо попива този тип коректори, така че няма опасност кожата ти да изглежда неестествено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Все още не си сигурна кой е най-подходящият коректор за теб? Не се тревожи, имам решение!

След като вече знаеш как да избереш коректор, остава само да отидеш в най-близката дрогерия и следваш стъпките. А ако не можеш да се спреш на някой конкретен, ние ти препоръчваме коректора, който ще задоволи всичките ти изисквания - Instant Anti Age Eraser от Maybelline New York. Този коректор може всичко – прикрива, коригира и контурира. В комплекта е включен апликатор за по-лесно нанасяне и се предлага в 6 нюанса, един от които със сигурност ще ти допадне. Можеш да го намериш в много дрогерии, а ако си почитател на пазаруването от вкъщи можеш да го поръчаш и само с един клик на линка под текста.

 

Пробвала ли си вече Instant Anti Age Eraser коректора? Сподели с нас в коментарите!

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Light

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Brightener

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Neutralizer

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Buff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Ivory

  Поръчайте веднага

Свързани теми: контуриране , nude грим, Maybelline New York, коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Научи се да гримираш очите според цвета им

В днешно време очите повече от всякога са в центъра на вниманието и отделяме повече време за гримиране и подчертаване на очите...