Как да избереш правилния цвят коректор?

Всички знаем, че коректорите правят чудеса. Прикриват нежеланите зони на лицето ни, изравняват тена, скриват пъпчици и пигментация. Въобще… това е страхотен бюти продукт само ако знаеш как точно да подбереш правилния за теб. Да, тонът, който да стои правилно на твоята кожа е най-важната част от задачата наречена „красив макиаж“. Ето и няколко съвета как да постъпиш, когато не си сигурна кой е твоят тон коректор

Ако искаш да скриеш тъмните кръгове


Всички знаем, че фон дьо тенът трябва да пасва перфектно на тона на кожа ти, но коректорът трябва да е един тон по-светъл, особено ако с него се стараеш да прикриеш тъмните кръгове или да създадеш естествени обеми, играейки със светловенките. В този случай винаги търси по-светъл коректор, който да е в синхрон с подтоновете на твоята кожа.

Ако искаш да скриеш пъпчица или зачервяване

В този случай коректорът трябва да е в синхрон с цвета на кожа ти. Така той ще успее да прикрие леките несъвършенства като все пак ще остави кожата с равномерен тен. Ако опитваш да прикриеш пъпчици или зачервявания с по-светъл коректор рискуваш лицето ти да стане на петна.

Никога не купувай без да изпробваш


Ако това можеш да направиш с червило или палитра сенки, то е напълно изключено да купиш коректор ако не си го пробвала, освен ако не искаш да рискуваш той да не е подходящ за теб. Изпробвай коректора на добра дневна светлина. Най-правилно, според гримьорите, е да нанасяш малки точици по врата ти, за да можеш да прецениш най-добре каква е тектурата му и как се разнася на кожата ти.

Повече за: Десетте заповеди на коректора

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Age Rewind

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Master Camo Color Correcting Kit 1 - Light

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , коректор, лице

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Хиалурон: всичко, което ви интересува

От няколко години насам хиалуронът, и по-точно хиалуроновата киселина постоянно се споменават в козметичната индустрия. Затова подготвихме списък с вс...