Как да избереш фон дьо тен, когато няма тестер или когато пазаруваш онлайн

Много хора се затрудняват при намирането на подходящия нюанс фон дьо тен поради недостатъчния брой предлагани нюанси или защото не знаят как да определят подтона на кожата си, когато има тестери в дрогериите, а да не говорим когато няма тестери в дрогериите или когато нямат възможност да изпробват нюансите, защото купуват онлайн. Ето защо споделяме тези ценни съвети с теб.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josephine Skriver (@josephineskriver) on

Как да определим основния нюанс на кожата

След качеството и текстурата на фон дьо тена, нюансът е най-важната му характеристика. Преди да избереш нюанс, трябва да знаеш какъв е тенът и подтонът на кожата ти, което е особено важно, ако точно тогава няма тестери в магазина или ако поръчваш продукта онлайн.

Порцеланова тен:

Характеристиките на този тип тен са изключително бледа, чувствителна към слънчевите лъчи кожа. Хората с порцеланов тен обикновено имат ярки очи и кожата им трудно потъмнява, но лесно изгарят на слънце. Ето защо им се препоръчва да използват фон дьо тен, който съдържа SPF фактор във формулата си.

Светъл тен:

Ако кожата ти не е изключително светла и ако с можеш да почернееш, когато положиш усилия, тогава имаш светъл тен. Хора с такъв тен могат да бъдат както със светли, така и с тъмни очи. Ако тенът ти е светъл, не трябва да използваш пудри, които са твърде тъмни за кожата ти, за да изглеждаш сякаш имаш слънчев загар.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lancôme Official (@lancomeofficial) on

Средно светъл тен:

При този тип тен кожата не е нито твърде светла нито твърде тъмна и безпроблемно издържа на слънчеви лъчи. Нарича се още неутрален тон на кожата и хората с такъв тен най-лесно намират продукти за себе си.

Тъмен (маслинов) тен:

Ако кожата ти постоянно изглежда със загар, без проблеми стоиш на слънце и имаш тъмни очи, тогава имаш щастието да си притежател на маслинен тен. Важно е само да не забравяш, че тъмният тен е склонен към хиперпигментация повече от другите тоналности на кожата, поради което използвай SPF защита.

След като вече си определила каква е тоналността на кожата ти, остава да определиш какъв е подтонът на кожата ти. Ако фон дьо тенът, който си избрала въз основа на цвета на тена си, има сивкав оттенък при нанасяне, това означава, че не използваш продукт, предназначен за тон на твоята кожа.

За да имаш перфектен тен, трябва да разбереш какъв е подтонът на кожата ти!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Official (@lorealparis) on

Как да определиш подтона на кожата

Подтонът на кожата представлява нивото на топлина на тена ти и се определя от преобладаващия цвят. Според подтона си кожата може да бъде топла, хладна и неутрална.

Към топлия подтон на кожата спадат жълтеникавият и маслиненият тен. При студения подтон на кожата преобладава розовият нюанс, а при неутралния никой от споменатите нюанси не е особено изразен.

Виж цвета на вените си на естествена светлина и лесно ще разбереш подтона на кожата си - ако вените ти са маслинено зелени, тонът ти е топъл, докато сините или лилави вени показват хладен подтон на кожата. Ако не можеш да прецениш дали вените ти са зеленикави или сини, това означава, че тонът на кожата ти е неутрален.

Kak da izbereš fon dьo ten, kogato njama tester ili kogato pazaruvaš onlajn

Бонус съвет

Ако среброто ти подхожда повече от златото, подтонът на кожата ти е студен, а ако златните нюанси вти подхождат повече, подтон ѝ е топъл. Както сребърните, така и златните бижута изглеждат добре на неутрален тен. Хубаво е да имаш предвид и това, когато избираш кои бижута да носиш.

Надяваме се да сме ти помогнали при избора на фон дьо тен онлайн. Сега остава само да кликнеш на някой от продуктите под текста и да го поръчаш.

Прочети повече за: Бронзантът като решение за светла кожа

За този външен вид препоръчваме

 • L'Oréal Paris True Match 5W

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Foundation Medium Buff

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Affinitone Foundation

  Поръчайте веднага
 • Vichy Mineralblend

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Toleriane Creme Makeup Foundation

  Поръчайте веднага
 • YSL All Hours Encre De Peau

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear Nude

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte Poreless Clay 103

Свързани теми: фон дьо тен , пудра, Lancome, Yves Saint Laurent, Loreal Paris, Maybelline New York, Vichy

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Вдъхновяващи празнични визии за тази зима

Знаменитостите са източник на вдъхновение през тази необичайна и предизвикателна година, която е към края си...