Как да изберем текстура на червило by @makeupbuthow

На пазара вече се предлагат толкова много видове червила, но не само по цвят, а и текстура. Много често се чудим кой цвят ще ни подхожда най-много, но всъщност също толкова важно е да помислим и върху това коя текстура е най-подходяща за нашите устни.

текстура на червилото

1. Матова текстура

(червило 2, 7 и 9 от снимката)

Ако искате да носите червило с матова текстура трябва да имате предвид състоянието на устните – ако устните ви са сухи и белещи се, най-добре е да им дадете време за почивка и възстановяване. Ексфолирайте добре за да премахнете мъртвите клетки и белеща се кожа по повърхността, след което последвайте с балсам с мазна, богата текстура. Ако устните ви все още се чувстват раздразнени или кървят, най-добре носете само балсам за няколко дни. Червилата с матова текстура ще издържат по-дълго върху устните без да разтичат по фините линии – да това е факт, но имайте предвид, че ако устните ви са сухи и напукани или имат по-изразени бръчки, това ще се подчертае още повече ако сложите мат червило. Някои мат червила могат да бъдат некомфортни за носене и да създават усещане за сухота на устните. По-модерните мат текстури, които отскоро излизат на пазара предлагат по-комфортно усещане без изсушаване, такива са и новите Color Sensational от  Maybelline.

2. Кремообразна текстура

(червило 1, 3, 4, 5 и 6 от снимката)

Червилата с кремообразна текстура се характеризират с това, че съдържат много хидратиращи съставки в тях, които омекотяват устните и им придават лек блясък. Подходящи са за всяко време на годината – ако устните ви са сухи, употребата на хидратиращо червило ще е приятна и комфортна за вас, все едно носите балсам. Издръжливостта на кремообразните червила разбира се е по-кратка от тази на матовите, точно заради ходратиращите им свойства.

3. Металически блясък

​(червило 8 от снимката)

Червилата с металически блясък бяха доста модерни през 90-те години, но отскоро забелязваме тази тенденция отново да се завръща. Блясъкът може да създаде визуално ефект на по-обемни устни, но може и да акцентира бръчките върху устните и сухотата им. Затова ако се спирате на такъв тип червило имайте предвид да подготвите устните чрез ексфолиране. Червилата са комфортни като усещане, подобно на кремообразните, издръжливостта им също е сходна.

Повече за: Съвети за успешна визия за първа среща by @makeupbuthow

За този външен вид препоръчваме

  • Color Sensational Creamy Matte by Maybelline New York

  • Maybelline Color Sensational Midnight Mer

    Поръчайте веднага
  • Color Sensational Loaded Bolds

    Поръчайте веднага

Свързани теми: червило, устни, мат, Елица Димитрова, Elitsa Dimitrova, Makeupbuthow

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Тези козметични продукти ще бъдат хитът на 2019-а година

Представяме ти нашите есенни козметични фаворити, които не само ще те съпътстват на пътя към промяната и новите решения, но и ще разведрят ежедневието...