Как да изберем правилните нюанси за контуриране

Макар че на пръв поглед може да изглежда че контурирането е поредна тенденция в грима за този сезон, тази техника безспорно е станала част от задължителната бюти рутина. Изпълнението на тази техника е доста трудно, особено за момичетата които не са чак толкова сръчни и умели в гримирането. Тъкмо затова, подбрахме няколко съвета, как да избереш подходящи нюанси и създадеш визия достойна за червения килим.

Какъв вид ще използваш

В козметичните магазини се предлага голямо разнообразие от контуриращи продукти, и може да бъде доста смущаващо когато се опитваш да избереш подходящ продукт. Първо трябва да решиш какъв продукт искаш да използваш – кремообразен или прахообразен контуриращ продукт.  Прахообразните продукти позволяват по-лек контрол над количеството което нанасяш. Препоръчваме ти да започнеш с подобен продукт, а след време, когато овладееш добре техниката можеш да преминеш на контуриращи продукти с кремообразна формула.
 

Подходящ нюанс

Преди всичко, имай предвид че за създаване на красива визия, изборът на нюанс подходящ на цвета на кожата ти  е от ключово значение. За подчертаване, избирай нюанс с един или два тона по-светъл от този на основата, докато за контуриране се използва продукт в по-тъмни нюанси. Ако имаш по-светла кожа, стой далече от продукти с оранжеви подтонове, а ако си с маслинен цвят на кожата, наблегни върху продукти с бронзов нюанс.

Допълнителен съвет: Не забравяй да нанесеш малко количество нежен руж върху скулите, за да омекотиш очертанията.

Подходяща четка

Използването на подходяща четка играе важна роля за постигане на впечтляващ краен резултат. Преливане на цветовете е най-важната стъпка в контурирането, и затова избери четка с естествен косъм която абсорбира и нанася равномерно продукта.  

Повече за: 7 трика за бързо контуриране

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Поръчайте веднага
  • Master Contour Maybelline New York

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , естествен грим, nude грим

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ето кои ще бъдат най-търсените летни продукти: Виж и защо!

Дори самата помисъл за потене под слънчевите лъчи драстично намалява желанието ни да се гримираме...