Как да изберем правилния фон дьо тен?

Ако търсенето ти на перфектния фон дьо тен приключва, преди да е започнало, не си сама. Нанасянето на фон дьо тен е важна стъпка в гримирането, но много момичета имат проблеми с намирането на идеалния си нюанс. Този проблем най-често възниква поради недостатъчния брой предлагани нюанси, но и поради факта, че повечето жени не са сигурни как да определят подтона на кожата си. В тези ситуации всички избираме този, която ни се струва подходящ, а след това късно осъзнаваме, че този нюанс не е идеален за нашия тен.

Хайде повече да не инвестираме в грешните фон дьо тени, а да изберем подходящия – следвай внимателно тези стъпки и избегни най-често допусканите грешки при закупуване на фон дьо тен!

Как се определя основния нюанс на тена?

Сачеството и текстурата, нюансът на фон дьо тена е най-важната му характеристика. Преди да избереш нюанс, е много важно да разбереш какъв е тонът и подтонът на твоята кожа, особено когато тестери не са налични в магазина или ако купуваш продукта онлайн.

Порцеланов тен:  Характерна за този тен е изключително бледата кожа, чувствителна към слънчевите лъчи. Хората с порцеланов тен обикновено имат ярки очи и им е трудно да потъмнеят, а лесно изгарят на слънце. Ето защо за тях се препоръчва да използват фон дьо тен, която има SPF фактор във формулата си.ю

Светъл тен:  Ако кожата ти не е изразено светла и ако си достатъчно упорита, можеш да почернееш, имаш светъл тен. Хората със светла кожа могат да имат както светли, така и тъмни очи. Ако тенът ти е светъл, не трябва да използваш фон дьо тени, които са твърде тъмни за кожата ти, без значение колко тъмно искаш да изглеждаш.

Средно светъл тен:  Момичетата с такъв тен обикновено имат кафяви очи, а кожата им не е нито прекалено светла, нито прекалено тъмна и лесно понася слънчевите лъчи. Нарича се още неутрален тон на кожата, а момичетата с този тен най-лесно ще намерят продукти за себе си.

Тъмен (маслинов) тен:  Ако тенът ти постоянно изглежда със загар, лесно понасяш слънцето и имаш тъмни очи, значи си извадила късмет и имаш маслинен тен. Важно е само да не забравяме, че тъмният тен е по-податлив на хиперпигментация от другите тонове на кожата, така че не забравяй да използваш SPF защита.

Надяваме се, че успешно завършихме първата стъпка към намирането на идеалния нюанс, но това не е краят! Следващата стъпка е от решаващо значение и се касае за определянето на подтона.

Как се определя подтонът на кожата?

Подтонът на кожата представлява нивото на топлина на тена ти и се определя от цвета, който преобладава в него. Ако фон дьо тена, който използваш в момента, има сивкав оттенък, това означава, че не използваш продукт предназначен за тона на твоята кожа.

Има три вида подтон на кожата - студен (обозначене C-cold), топъл (W-warm) и неутрален (N-neutral). Въпреки че по подразбиране се приема, че светлата кожа има хладен подтон, тъмната - топъл, а средно светлата кожа има неутрален подтон, това не винаги е така. За да си сигурна какъв е подтонът на твоята кожа, погледни вените на горната част на дланта си на естествена светлина и обърни внимание на цвета им.

Студен подтон: Вените ти са сини или лилави.

Топъл подтон: Вените ти са зелени или синьо-зелени.

Неутрален подтон: Ако не си сигурна какъв цвят са вените ти.

Как да изберем правилния фон дьо тен?

Какви бижута носиш?

Може да не ти се вярва, но бижутата, които носиш, могат допълнително да ти помогнат да определиш подтона на кожата си. Ако среброто ти отива повече от златото, подтон на кожата ти е хладен, а ако предпочиташ златните нюанси, подтонът ти е топъл. И сребърните и златните бижута изглеждат добре на неутрален тен.

Надяваме се, че сме ти помогнали и вече разбираш как да избераш правилния нюанс фон дьо тен както в любимата си дрогерия, така и онлайн.

Провери наученото!

Време е за упражнение! Под тази статия ще намериш 8 страхотни фон дьо тена от различни марки. Въз основа на предишните стъпки, кой фон дьо тен и нюанс би избрала за своя тен? Пиши ни в коментарите на FB страницата ни MakeUp България!

Прочети още: Професионално гримиране: стъпка по стъпка

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Affinitone

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris True Match

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible

  Поръчайте веднага
 • Vichy Dermablend

  Поръчайте веднага
 • La Roche Posay Toleriane

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Teint Idole Ultra Wear

  Поръчайте веднага
 • YSL Touche Éclat Le Teint

  Поръчайте веднага

Свързани теми: фон дьо тен , пудра, Lancome, лице, Yves Saint Laurent, Loreal Paris, Maybelline New York, Vichy, La Roche-Posay , Lancome

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Професионално гримиране: стъпка по стъпка

Професионалното гримиране вкъщи е възможно! С практика, качествени продукти и добра воля лесно ще преобразиш лицето си в един малък шедьовър...