Как да изберем подходяща спирала според формата на четката? by @makeupbuthow

На пазара вече има голямо разнообразие от спирали – за обем, за дължина, за извиване на миглите, за растеж, с фибри и какво ли още не… Освен значението на формулата и консистенцията на спиралата, много важна е и четката.

спирали четки

Какво тогава трябва да имаме предвид, когато си купуваме нова спирала?

На първо място – важно е да знаем, че всяка спирала действа леко различно при различните хора, ефектът много зависи и от състоянието и дължината на миглите ни. Каква четка обаче да изберем, която да отговори на нашите нужди. Ето моите съвети:

Четка от естествен косъм

Стандартната четка от естествен косъм прави миглите пухкави и обемни; колкото по-плътна и голяма е четката – толкова по-обемни цели да направи миглите. Важно е обаче да имаме предвид големината на очите ни – ако сме с малки очи, употребата на спирала с голяма четка само ще доведе до лесно размазване по клепача.

спирала четки2

Заострена четка (1 от снимката)

Четките, които изтъняват към заострен връх в края си са удобни за малки очи и достигането на най-малките мигли във вътрешните ъгълчета. По-широката форма в другия край пък повдига миглите за издължен, котешки ефект.

Извита четка (2 от снимката)

Спиралите с извити четки най-често са предназначени за извиване на миглите. Малките гребенчета пък същевременно ги сресват, така че да премахнат излишното количество продукт, което да не натежи на миглите.

Пластмасови четки тип гребен (1, 2 и 3 от снимката)

Четките тип гребен са най-често гумени или пластмасови – те служат за издължаване и сресване на миглите, така че да не изглеждат слепени. Удобни са и за нанасяне на долните мигли, особено ако са тънки. (както 3 от снимката)

При нанасяне на спирала (независимо с каква четка) съсредоточете най-голямото количество в корените и плъзнете плавно към връхчетата. Ако сложите прекалено много продукт на връхчетата, това ще им натежи и така ще изгубите извивката им.

Повече за: Спиралата – как да избегнем досадните топчета върху миглите

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Lash Sensational Black Mascara

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Lash Sensational Black Mascara Full Fan Effect

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Pushup Angel

Свързани теми: спирала , очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Оскари 2019 – Тенденциите в грима, които ни впечатлиха

Звездите бяха перфектно гримирани, с което лествата се вдига на по-високо ниво за всички любители на грима по целия свят...