Как да изберем подходяща компактна пудра

При избора на подходяща компактна пудра, важно е тя да бъде съобразена с типа кожа. Относно това какъв тип кожа имаш, препоръчваме ти да се свържеш с дерматолог.

След като разбереш какъв тип кожа имаш, време е да минеш към следващата стъпка. Момичетата със суха кожа би трябвало да избягват използването на контактна пудра, тъй като тя се отлага в гънките на кожата и може да подчертае недостатъците и. Но за момичетата с по-мазна кожа компактната пудра е изключително подходяща и може да им помогне кожата им да изглежда безупречно.

Избор на нюанс


Освен типа кожа, компактната пудра задължително трябва да се съобрази с естествения цвят на кожата. Затова, при избора на подходящ продукт от магазина е важно да тестваш пудрата за да намериш нюанс който напълно съответства с цвета на кожата ти. Във всеки козметичен магазин се предлагат тестери, които значително те улесняват в избора ти. Понякога изкуствената светлина в магазините е заблуждаваща, затова не прибързвай но отиди на естествена светлина за да си сигурна че ще избереш правилния нюанс. Нанеси малко количество от продукта на една част от лицето за да прецениш дали това е подходящ за теб нюанс. Нашият избор е пудрата на L'oreal Paris - True Match Compact Powder , която перфектно се адаптира към цвета на кожата и гарантира безупречен завръшек на грима.

Правилно нанасяне


Компактната пудра се нанася с широка четка или плоска козметична гъба, като се взима малко количество от продукта. Така нанасянето става по-лесно и трудно може да се прекали с продукта. Посоката на нанасяне е от вътрешнта към външната част на лицето.

Компактните пудри са с лека текстура и не създават усещане на тежест върху лицето. Независимо от това, преди покупка на компактна пудра задължително прочети състава и, обозначен на етикетата, за да предотвратиш неблагоприятните последици за кожата.

Повече за: Фон дьо тен или пудра - какво да изберем?

За този външен вид препоръчваме

  • L'oreal Paris True Match Compact Powder

    Поръчайте веднага
  • Loreal Infallible Ultra Matte Powder

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , пудра

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пробвахме легендарният Maybelline Instant Eraser и споделяме впечатленият си с вас

Манията по този коректор започна от световната сцена...