Как да изберем подходящ коректор за скриване на тъмни кръгове

Да скрием тъмните кръгове под очите е изключително трудна задача, но е напълно възможно да ги намалим до минимум с помщта на коректор. Но, много е важно да знаем кой коректор да изберем и как да го използвам.

Различни цветове - различни предназначения


Пазарът е залят с разнообразие от коректори – кремообразни, течни, под формата на стик, коректори със средно или високо покритие...Така, със сигурност сте забелязали че се предлагат и коректори с различни цветове. Какво е тяхното предназначение и как се използват?

Зеленият коректор неутрализира зачервяванията и недостатъците по кожата, както и раздразненията с розов цвят върху светлата кожа. Коректорът в лилав нюанс прикрива жълтеникавите петна в областта под очите. Жълтият коректор е подходящ за прикриване на тъмносините кръгове под очите. Оранжевите коректори изключително добре се справят с неутрализирането на всички видими промени в цвета на кожата под очите.

Ако кръговете под очите ви са твърде тъмни, задължително използвайте един от коректорите с който ще ги намалите до минимум. След като приключите, продължете с коректор в неутрален nude тон.

Коректорът Тrue Match на L'Oréal Paris е с кремообразна формула, която съвършено се слива с тена на кожата.  Благодарение на апликатора, нанасянето е лесно и удобно. Този коректор ефективно заличава сенките под очите и неправилностите по кожата. След нанасяне, кожата остава мека и естествено изглеждаща.

Правилен нюанс


Най-важно преди всичко е да сте избрали правилния нюанс. Гримьорите съветват коректорът винаги да е с един тон по-светъл от естествения тон на кожата. Но, и тук трябва да бъдете внимателни, защото прекалено светлите коректори не прикриват но акцентират върху неправилностите и проблемните участъци. Също така, според гримьорите за най-добри резултати,  коректора трябва да се нанася с пръсти.

За да се задържи коректора върху лицето за по-дълго, след прилагането му задължително нанеси фиксираща компактна пудра.

Повече за: Грим двубой – Течен коректор срещу кремообразен коректор

За този външен вид препоръчваме

  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Infallible Total Cover Concealer Palette

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , коректор

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Айлайнер от А до Я

Отговорен за цялостната трансформация на визията, точно той създава визуалната илюзия за по-големи и издължени очи, правейки погледа сексапилен и мис...