Как да изберем гримове за светъл тен

Как да изберем гримове за светъл тен

Някога светлият тен е бил черта на аристокрацията и е бил знак за изтънченост, а момичетата, които не са имали светла кожа, са се опитвали всячески да я изсветлят. Тъй като обаче времената се променят, променя се както възприятието за красота, така и тенденциите в гримирането, а през последните години ни се налага кожата ни да изглежда сякаш има слънчев загар. Това само по себе си е проблем за хората с природно светла кожа и за никого не е изненада, че те често допускат грешки при избора на грим за светъл тен. Именно затова сега обръщаме внимание на този проблем и разкриваме как се избират гримове за светла кожа.

Най-големите недостатъците на светлата кожа?

Някои от недостатъците на светлия тон на кожата са - бледост, тъмни кръгове под очите и лице, което изглежда хронично уморено. Всички тези недостатъци се прикриват лесно с помощта на подходящите гримове, като най-важното е да избереш подходящия нюанс, било то фон дьо тен, коректор, руж, бронзант или който и да е друг продукт.

Как да изберем фон дьо тен за светът тен?

При избора на фон дьо тен за светъл тен, най-важното е да не позволиш на желанието да имаш хубав слънчев загар да те подведе към това да посегнеш към тъмния дьо те, защото резултатът ще бъде неестествено и несъответстващо на останалата част от тена ти лице. Открий фон дьо тена с онзи нюанс на, който най-много се приближава до естествения ти тен, а за целта е препоръчително да провериш какъв е подтонът на кожата ти.

Как да изберем гримове за светъл тен

Доминантният тон на кожата влияе върху това как изглежда подтонът на повърхността на кожата. За да определиш подтова на кожата си, трябва да погледнеш вените на ръката си. Напомняме, че зелените вени са ясен индикатор за топъл подтон, а сините за студен подтон на кожата

Как да изберем коректор за светъл тен?

При светлата кожа вените и капилярите са ясно видими. Това се отнася още повече за областта около очите, където кожата е по-тънка, поради което лилавите и червени следи са още по-изразени. Ето защо изборът на коректор е изключително важен, когато говорим за светъл тен. Използвай коректор или с идентичен на кожата ти нюанс, или с един нюанс по-светъл. Коректорите с жълта основа придават топлина на зоната около очите, от което зачервяваването намалява.

Как да изберем бронзант за светъл тен?

Много момичета със светъл тен избягват бронзанта, което е голяма грешка! Освен че им стои добре, той отлично подчертава чертите на лицето. Важно е само да знаеш как да избираш гримове за светъл тен. Бронзантът в никакъв случай не трябва да бъде с повече от един или два нюанса по-тъмен от тена ти. На бузите се придава малко топлина чрез бронзант с нежен оттенък на праскова и лек блясък.

Как да изберем руж за светъл тен?

Тъй като ружът трябва да осигури възможно най-естествен вид, избягвай да носиш силен тъмен или кафяв руж, а вместо това избери такъв, който подхожда на цвета на кожата ти. Розовите и кораловите ружове са най-добри за топъл подтон на кожата, а за студен най-подходящи са лилавите нюанси. Изборът на правилния руж ще придаде на лицето ти свеж и сияен вид, така че не го пропускай.

Как да изберем сенки за светъл тен?

С предимство са нежните пастелни и коралови нюанси, а светлокафявите и златистите нюанси ще осигурят така необходимата топлина на лицето ти. Земните нюанси са чудесно решение за дамите с топъл подтон на кожата, а на притежалките на студен подтон препоръчваме да се спрат на металик цветовете и някой от нюансите на сиво.

Коя спирала е идеална за светъл тен?

Освен черната спирала, която отива на всеки тен, предлагаме ти да пробваш кафява спирала, с която контрастът с лицето ще бъде по-малък и ще изглеждаш още по-естествено.

Какъв цвят червило е подходящо за светъл тен?

Ярките червила, като розово, коралово, ягодово и малиново, както и яркочервените червила, са перфектни за бледа кожа, тъй като подчертават светлия тен. От друга страна nude червилата само неутрализират останалата част от грима и контурите на лицето.

Помогнаха ли ти съветите за избор на гримове за светъл тен? Сподели с нас в коментарите!

Прочети повече за: Защо да изберем фон дьо тен обогатен с хиалуронова киселина?

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Affinitone Sand Beige

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Concealer 12

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Back To Bronze

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Blush 25 Pink

  Поръчайте веднага
 • Maybelline Lash Sensational

  Поръчайте веднага
 • L'oreal Paris Infaillible Caramels 102 Caramel Blondie

  Поръчайте веднага
 • Urban Decay Naked Heat Eyeshadow Palette

 • Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , грижа, лице, бронзант, Urban Decay, Loreal Paris, Maybelline New York

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Грим за Хелоуин: 4 идеи за „страшна“ грим визия

Хелоуин е перфектна възможност да ползваш всички онези нюанси, които смяташ за твърде натрапчиви за ежедневието. Виж как да разчупиш рутината с тях за...