Как да изберем фиксатор за грим?

Фиксаторът за грим може да бъде решението, което търсиш в тези горещи дни, особено сега, когато се носи и маска за лице и когато е най-важно гримът на очите да бъде стабилен. Той ще се погрижи гримът ти да си стои на мястото, а свежите формули ще те освежават по време на високите температури.

Какво точно е фиксатор за грим?

Фиксаторът за грим е продукт, който заедно с основата или праймъра е съществена част от процеса на гримиране, особено когато се стараеш да вдигнеш уменията си на следващо ниво. Така както основата изравнява тена и помага за по-доброто залепване на грима, така и ролята на фиксатора е да удължи живота на грима. Той предпазва грима от размазване и разтичане, предотвратява появата на петна от фон дьо тена и избледняване на сенките.

Как да изберем фиксатор за грим?

Видове фиксатори за грим

Съществуват матиращи фиксатори и фиксатори за свеж тн dewy вид на кожата. Фиксаторите с матиращ ефект удължават дълготрайността на грима и същевремено намаляват лъщенето на кожата. Те са изключително подходящи за прилагане върху мазна кожа, защото умело се справят с подсиленото омазняване в Т-зоната. От друга страна, освежаващите фиксатори придават свеж и здравословен вид на лицето и са подходящи за използване при суха кожа на лицето.

П.С. Имайки предвид че, йога скин тенденцията определено ще властва модните подиуми през лятото, освежаващите фиксатори всъщност са най-добрия избор за създаване на безупречна визия.

Как се нанася

Най-често фиксаторите за грим са налични под формата на спрей. Нанасянето им е изключително удобно и лесно. След като приключиш изцяло с гримирането, разклати флакона и врпъскай от разстояние 20см до 30см от лицето, при затворени очи. Често се случва след нанасяне на фиксатора да почувстваш лек дискомфорт (сякаш лицето ти е влажно и гримът просто се плъзга по кожата), но това усещане минава бързо.

Върху кожата, капките от фиксатора изсъхват и попиват в кожата и предотвратяват съсипването на грима. Хубавото е че, след прилагане на фиксатор за грим няма нужда да носиш всичките си гримове в чантичката, за да нанасяш леки поправки ако са нужни. Фиксаторът е безвреден и може да се прилага многократно през деня, когато се налага да смениш изцяло грима или част от него.

Как да си направим сами фиксатор за грим?

Ако предпочиташ да правиш козметика в домашни условия, представяме ти една лесна и бърза рецепта за домашен фиксатор за грим.

От какво имаш нужда

- Подходящ съд за зимерване

- Дестилирана вода

- Растителен глицерин

- Празна бутилка с помпичка

Процес на приготвяне

В бутилката се сипва 2/3 дестилирана вода и 1/3 растителен глицерин. Бутилката се затваря добре и енергично разклаща. Това е, твоят домашен спрей за сетване е готов.

Как да изберем фиксатор за грим?

Срок на годност

Макар че направата му е изключително лесна, домашният фиксатор за грим е с по-малък срок на годност от този от магазина. Препоръчително е да се използва в рамките на 2 седмици. След изтичане на този срок, съставките губят действието си, и може би е по-добре този продукт да купуваш в магазина.

Ти ползвала ли си фиксатор за грим? Сподели впечатленията си с нас в коментарите.

Прочети повече за: Чувала ли за контуриране на миглите?

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Bare With Me Prime Set Refresh Multitasking Spray

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Setting Spray Dewy Finish

  Поръчайте веднага
 • Lancôme Fix It Forget It Setting Mist

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible Luminizing Primer

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible Primer Mattiying

  Поръчайте веднага
 • La Roche-Posay Serozonic

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible Primer Pore Refining

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Infaillible Primer Anti-Fatigue

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , официален грим, дневен грим , лято, пролет, праймър, основа за грим, NYX, Loreal Paris, Maybelline New York, фиксатор за грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

База за грим за очи – какво е и как се използва?

Това направо разваля настроението ти и е силен удар на самочувствието, нали? Можеш да предотвратиш това, ако в грим рутината ти включиш един продукт –...