Как да избегнем лошия вид на сенките за очи?

Стига толкова! Казваме го отговорно и сериозно, защото наистина ни писна да прекарваме часове пред огледалото в опити да създадем перфектен макиаж, който обаче се съсипва заради насъбраните сенки в сгъвката на клепача...

Не подценявай базата

Не само базата за грим е от изключително значение, но и базата за сенките. Да, тя се различава от праймъра, който нанасяме по цялото си лице с това, че е специално създадена, за да покрие клепача с невидим филм, който да предпази насъбирането на сенките в сгъвката му. Базата за сенки може да се нанася както преди, така и след фон дьо тена.

Използвай само прахообразни сенки

За да нямаш проблеми с насъбирането на сенките трябва да ти забраним да използваш течни или прекалено мазни сенки, защото те най-лесно се размазват и деформират. Правилно е да се насочиш към прахообразни сенки и то към палитра, която може да задоволи нуждите ти. Перфектна такава за ежедневно използване, както за натоварените работни дни, така и за забавните вечери навън, е Color Riche La Palette от L’Oreal Paris в цветовата гама NUDE.  Тази палитра съдържа 10 цвята и една страхотна четка, която също ще ти помогне да избегнеш нежелан краен резултат, защото тя, за разлика от апликатора, разнася внимателно и много прецизно цвета без да напластява на определени места. Прахообразните сенки са много покривни, цветовете им са достатъчно силни и текстурата им предотвратява размазване и събиране в сгъвката на клепача.

Коректор преди сенките


Перфектен трик за идеални сенки е вместо да използваш праймър на клепачите си да нанесеш коректор, който ти помага да се справиш с несъвършенствата. Той ще замести перфектно базата за сенки и ще даде на прахообразните сенки перфектната база, над която да изградиш макиаж визията си. Нашата препоръка е да се насочиш към компактния True Match Concealer на L’Oreal Paris, той е лесен за нанасяне и разнасне и създаден, за да прилегне идеално на цвета на твоята кожа.

Фон дьо тен преди сенките

Почти като трика с коректора, е ред на трика с фон дьо тена. Когато нанасяш фон дьо тен по лицето ти сложи малко и върху клепачите и го разнеси добре Когато продуктът покрие клепача се превръща в страхотна основа за сенки. Още по-добре е ако знаеш какъв фон дьо тен да използваш, а ние, като истински фенове на френския бранд L’Oreal, отново ще ти препоръчаме продукт от серията True Match. Toзи фон дьо тен е разработен така че да се адаптира към цвета и типа на твоята кожа, като я прави още по-гладка и нежна. Хубавото е, че продуктът може да бъде нанесен съвсем леко за деликатен финиш или да бъде използван за по-плътно покритие. Нанесен преди сенките за очи, той ще предотврати събирането им в сгъвката на клепача. Не е ли това страхотно?!

Повече за: На пазар за перфектното червило

За този външен вид препоръчваме

  • Loreal Color Riche La Palette Nude

  • L'Oreal Paris True Match Concealer

    Поръчайте веднага
  • True Match L'Oreal Paris

Свързани теми: грим , сенки за очи , очи

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продуктите, които трябва да пробваш този месец

Сигурни сме, че с удоволствие ще ползваш ако не всички, то поне повечето от козметичните продукти, които внимателно подбрахме за теб и сложихме в „mus...