История на спиралата

 


Днес козметичният свят може да се похвали с над 30 различни четки за нанасяне на спирала, безброй много формули и цветове, в миналото обаче нещата не са стояли точно така, въпреки, че спиралата прави хората красиви вече повече от 6000 години. Какво не знаеш за любимия си макиаж продукт? Ние ще ти разкажем накратко историята на спиралата...

Древният Египет

4000 години преди Христа в Древен Египет са се използвали много растителни масла, с  чиято помощ са се потъмнявали миглите и веждите. Тогава не само жените искали миглите им да са красиви, древната спирала използвали и мъжете, които я нанасяли с помощта на различни малки кости.

Първата спирала

 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on


Такава, която се доближава до тази, която използваме днес е била направена от прах от въглища и желе от петрол. По това време, 1913-а, Ти Ел Уилямс създава много подобна субстанция за своята сестра Мейбъл, името, на която вдъхновява създаването на любимия ни бранд Maybelline.

По-прецизен вариант

Макар изобретените до момента спирали да са били истинска революция за времето си те не са били изключително прецизни в своето нанасяне и в последствие еволюират до нова алтернатива. Тя се нарича mascara cake и е изработена от сапун и черна боя.  В нея се топка четчица, която образува пяна и след това тя се нанася върху миглите.

50-те години и създаването на четката


Каквато я познаваме днес, четката е създадена през 1957 година.  Докато през 70-те години на 20-и век не се превръща в истински хит благодарение на Туиги. Топмоделът, известен с изразителния си поглед създаден благодарение на много спирала, прави продукта истински хит сред дамите. През 1971 година гигантът Maybelline създава спиралата Great Lash, която до ден днешен, след толкова много години, все още предизвиква въздишки и очарование.

Днес...

С днешна дата вариантите са много и могат да задоволят вкуса и желанията дори на най-капризните красавици. Радваме се на многообразието, което бюти индустрията ни дава повече от всякога и не спираме да твърдим, че спиралата е един от най-съвършените макиаж продукти.

Повече за: Всичко от А до Я за спиралата

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline Lash Sensational Full Fun Effect

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Volum´ Express The Colossal Big Shot

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Great Lash

    Поръчайте веднага

Свързани теми: спирала , очи

2/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Научи всичко за Marvel x Maybelline колекцията и къде можеш да я откриеш

За да получи един козметичен продукт статус на супергерои със способност за преобразяване той трябва да бъде изключителен, непобедим и безстрашен съюз...