Имаш лунички? Този текст е за теб!

Всички искаме това, което нямаме, нали? Момичетата с права коса, искат къдрава. Тези с къдрава искат да имат права. Красавиците с по-бяла кожа искат по-тъмна, а смуглите хубавици искат кожа като мляко. Сигурни сме, че такъв е и твоят случай и макар луничките да са нещо толкова очарователнои според нас, нямаме съмение, че търсиш начини как да ги прикриеш умело. За да ни разкаже повече за двете най-важни стъпки в тази задача, поканихме макиаж майстора Емили Оливър.

Намери златната среда


Когато искаме да прикрием луничките трябва да използваме коректора, това ни съветва Емили. Набави си коректор с много добра покривност и не забравяй да го избереш в тон, който е между цвета на кожата ти и цвета на луничките ти. Ако, например, заложиш на по светъл коректор, има шанс да оставиш сивеещ оттенък на кожата. Ако пък опиташ с нюанс, който е като този на луничките ти, лицето ти ще изглежда напълно неестествено.

Същото внимание трябва да обърнеш и на цвета на фон дьо тена ти. Той трябва да се доближава максимално до естествения нюанс на кожата ти. Много хора избират по-светъл цвят неволно, защото пробват фон дьо тена върху китката си, например. Изпробвай го върху горната страна на ръката ти или върху шията ти. Много козметични магазини не могат да се похвалят с добра естествена светлина, която да достига до щандовете на различните брандове. Нашият съвет е ако трябва да излезеш от търговския обект, но да видиш на добра дневна светлина какъв е цветът на фон дьо тена, който си купуваш.

Заложи на бейкинг техниката


Когато нанесеш коректора го остави да престои за малко на лицето ти преди да го разнесеш. Бейкинг технологията ще ти е от помощ, когато преминеш и към пудрата ти.  Подбери добре покриваща пудра, от която обаче нанесе тънак слой, за да не изглежда лицето ти сякаш носиш маска от макиаж.

Повече за: Как да изглеждаме по-млади

За този външен вид препоръчваме

  • True Match L'Oreal Paris

  • L'Oreal Paris Infaillible Total Cover Palette

    Поръчайте веднага
  • L'Oreal Paris True Match Genious

Свързани теми: грим , фон дьо тен , пудра, коректор

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Как да се гримираш за училище и университет

Представяме ти продуктите, с които ще постигнеш перфектна „грим без грим“ визия, идеална за в училище или университет. Сигурно сме, че ще се допадне и...