Идеялният makeup за прически къси прически

Част от човешката природа е трудно да се променяме и това важи с пълна сила, когато става дума за косата. Въпреки това, веднъж събере ли куража и усети ли магията на късата коса, човек все по-лесно се връща към нея, особено през лятото. Жегата ще бъдат по-поносими, кожата ти ще диша свободно, а лицето ти ще бъде на преден план – предостатъчно причини да посетиш фризьора си преди да излезеш в отпуск, нали?

Къса коса – други правила

Макар че късата коса създава представа за по-лежерен и спортен стил, с правилния makeup лесно можеш да я превърнеш в нещо изтънчено, елегантно и дори шикозно! Важно е само да избереш грима, който най-добре ще ти пасне, тъй като за късата коса не важат същите правила като за дългата.

Идеялният makeup за прически къси прически

Всяка прическа подчертава различна част на лицето, и докато едни вървят с абсолютно всеки makeup, за други е необходимо малко повече внимание. Представи си целият ти труд за създаване на smokey eye ефект да отиде на вятъра, само защото си го прекрила с гъст бретон!

Прическа тип рошава Клеопатра

Късо омбре, коса до раменете, Клеопатра или боб са сред любимите летни прически. Леко разрошената коса е отлично решение за хората с малко по-рядка коса, тъй като тази прическа създава усещане за увеличен обем. На тази лежерна визия отлично подхождат мат червилата, особено nude нюансите. Те дискретно, но и хубаво подчертават устните, а за очите е достатъчен само един слой спирала. Веждите трябва грижливо да бъдат оформени и начертани, и в общи линии това е всичко необходимо за естествена, но чаровна визия. Малко контуриране с бронзант също не е излишно, защото ще ти придаде свежест и по-тъмен тен.

Идеялният makeup за прически къси прически

Прическа Клеопатра на етажи

Много сполучлива прическа, която можеш да комбинираш с най-различни makeup стилове. Късата коса на етажи по принцип значи, че най-късите кичури са на височината на скулите и точно по тази причина при нея най-много изпъкват устните, брадата и носа. Внимателно избрания спрямо тена ти руж допълнително ще акцентира централната зона на лицето, а неутралните сенки в комбинация с един слой спирала и подходящия розов нюанс червило ще изглеждат просто невероятно. По-смелите винаги могат да заложат и на устни в ярко pink.

Клеопатра с бретон

Гъстият и равен бретон предполага, че акцентът на грима ще бъде на очите, носа и брадата. Тази прическа се причислява към категорията на „темпераментните“, така че не жали айлайнера, сенките и спиралата. В този случай контурирането и акцентирането на носа, брадата и скулите е повече от желателно.

За вечерните излизания можеш да комбинираш бретона със сенки металик, тъй като с тях се постига ефект на дълбочина и атрактивност. Специално внимание обърни на това да подчертаеш бузите, а понеже акцентът е на очите, за да постигнеш необходимия баланс оцвети устните в неутрални тонове.

Идеялният makeup за прически къси прически

Коса до ушите

На коса малко над нивото на ушите най-добре подхождат подчертани устни, което за разлика от предишния случай изисква много по-малко акцентирани очи, така че съвсем малко спирала, неутрални бузи и равен тен.

Момчешка прическа

Изключително практична, тази прическа не подхожда с вежди, които не са вкарани в ред, тъй като при нея на пръв план е средната част на лицето. Редовното оформяне, сресване и подчертаване с молив или сенки са абсолютен must в този случай. Както и при зализаната коса, най-доброто решение за makeup на очите са седефените сенки, а за устните се препоръчват ярките цветове.

Къса къдрава коса

Тук няма никаква философия. След като оформиш и подсилиш къдриците със стилизант, завърши този прекрасен естествен look със спирала, а цвета на устните избери спрямо цвета на косата: за къдравите чернокоски препоръчваме червени нюанси, за русите – розови, а за червенокосите – nude червила.

Зализана коса – строго и стегнато Стегнатата, строга и супер секси прическа оставя особено силно впечатление, когато изглежда мокро! Отлично си пасва с блестящи гримове, която придава футуристичен look на целия стил. Този makeup е подходящ предимно за вечерта, докато за през деня се препоръчва по-естествена визия – блестящ тен, гланц за устни и един слой спирала в комбинация с подчертани вежди.

Зализана коса – строго и стегнато

Стегнатата, строга и супер секси прическа оставя особено силно впечатление, когато изглежда мокро! Отлично си пасва с блестящи гримове, която придава футуристичен look на целия стил. Този makeup е подходящ предимно за вечерта, докато за през деня се препоръчва по-естествена визия – блестящ тен, гланц за устни и един слой спирала в комбинация с подчертани вежди.

И накрая, без значение, че всички къси прически изискват определени правила за гримиране, две са особено важни: безупречни вежди и гладък, хидратиран тен! Когато косата открие лицето, състоянието на кожата и зоните около очите (веждите) идват на преден план и затова трябва да ги поддържаме в най-добро възможно състояние.

Прочети повече за: Как да съчетаеш грима си с небрежен кок

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Lemonade Craze palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Les Macarons 828 Framboise Frenzy

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Born To Glow Liquid Illuminator

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris BB Cream C'Est Magic

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , очна линия, очи, руж , пудра, фризура, стил , мода , лято, коса, мигла

3/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-гугълвани съставки в България

Различни аспекти от живота са се променили и са се адаптирали към настоящата ситуация с Коронавируса...