Хроминг – новата тендецния

Копнеете за здрава и свежа кожа на лицето, но никак не успявате да го постигнете? Решението е много просто – подчертайте контурите на лицето като използвате нашумялата напоследък техника – хроминг.

Питате се какво е хроминг? Хромингът е техника в гримирането,подчертаваща чертите на лицето, която всъщност не се различава много от стробинга. Единствената разлика е че хромингът не се създава с хайлайтър а с продукт съсъдржащ седеф.

От какъв продукт имате нужда?

Всичко, от което имате нужда е седефено червило с метален ефект. Мислехте си че времето на тези червила е минало и  бяхте готови да ги изхвърлите от козметичната си чантичка? Не бързайте!  Може би вече отдавна не са актуални за устните, но това не означава че не трябва да ги използвате вместо хайлайтъра върху лицето си.

Първата стъпка е да подберете червило с подходящ нюанс. При избора се съобразете с естествения подтон на кожата ви. Ако сте със светла, бледа кожа, вие трябва да заложите на седефено червило с розови оттенъци, докато златистите оттенъци отговарят на маслиновата кожа. Притежателките на среден тип кожа (нито много светла нито много тъмна) трябва да избират седефено червило в цвят шампанско.

Време е да започнем

С върха на пръстите си нанесете червилото върху онези части на лицето които се стремите да осветлите – слепоочието, скулите, по дължината на носа, горната линия на устните и дъгата под веждите. След това, с помощта на четка разнесете добре червилото за да смекчите цвета му и резките преходи.

Ако все още се съмнявате дали хроминг техниката е подходяща за вас или се страхувате че ще се провалите – започнете с по-малко количество червило което ще приложите на по-малка повръхност от лицето. Ако сте доволни от резултатите, постепенно увеличавайте количеството червило и областта на нанасяне. Има голяма вероятност хромингът да ви стане любима техника в гримирането, тъй като резултатите наистина са особено очарователни.

Червило или хайлайтър?


За разлика от хайлайтърите, седефените частици от червилото придават необичаен, хромиран ефект върху кожата. Тъкмо това е предимството на хроминг техниката.

Хромингът е техника която добавя свежест и естествено сияние на кожата.  Разбира се, днес на пазара съществуват различни видове и форми хайлайтъри, специално предназначени да осигурят този ефект. Затова, не бива да забравяте че седефените червила просто заменят хайлайтъра и служат за експерментиране с нови техники, и в крайна сметка – пестене на пари. Но, ако искате да играете на сигурно задължително трябва да използвате хайалйтър за да придадете свежест и блясък на кожата си.

Не забравяйте...

За хроминг техниката, задължително е използването на перлено червило. Стойте далече от червилата с матова формула, защото с тях ще създадете обратен ефект и ще подчертаете недостатъците по кожата.

Имайте предвид че цвета на кожата се променя със смяната на сезоните, и затова е важно да адаптираме избора на червило към сезона. Това е особено важно през лятото, когато неминуемо се сдобиваме със слънчев загар.

Повече за: Най-големите грим тенденции за 2018-а

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Chrome

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Color Sensational Intense Pink

Свързани теми: грим , контуриране на лице , тенденция, тенденция

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

,,Siren Eyes ’’ невероятната грим тенденция грим от TikTok, в която ще влюбиш

Обичаш и следиш тенденциите в грима на социалните мрежи? „Siren Eyes“ е нова тенденция от TikTok, в която ще влюбиш...