Хайлайт без хайлайтър

Тенденцията на хайлайтъра тепърва набира скорост, и едва ли можем да си представим че днес има момичета които не използват този продукт. Думите "контуриране" и "стробинг" отдавна и твърдо станаха част от ежедневния ни език, а пазарът е залят от различни видове хайлайтъри. Но, ако ви е свършил хайлайтъра и трябва да намерите негов заместител, обърнете се към един продукт, който прекрива несъвършенствата и същевременно хайлайтва лицето. Ако се питате как да използвате коректора за постигане на ефект на хайлайт, ние ще ви дадем пълен отговор.

Изберете правилния нюанс и подходяща текстура

Когато говорим за коректор постоянно повтаряме че трябва да избираме продукт в нюанс който пасва идеално на този на кожата ни. Но, когато се опитваме даозарим лицето си, трябва да заложим на по-светъл нюанс коректор. Изберете продукт с един тон по-светъл от естествения ви цвят на кожата, като се стараете да съобразите и подтоновете им. Или просто изберете коректор с озаряващ ефект, като този на Maybelline – The Eraser. Имайте предвид че имате нужда от коректор с лека текстура, която перфектно да се слее с кожата. Течните, хидратиращи коректори са по-подходящи од восъчните, а нашето предложение е да заложите на Fit Me коректора на Maybelline.

Ключови точки

За постигане на безупречен ефект, нанесете коректора под очите под формата на обърнат триъгълник – от корена на носа към скулите. Ако сте с малко чело, поставете коректора в средата на челото, брадичката и по дължината на носа чак до върха му. Не забравяйте че хайлайта трябва да се съобрази с формата на лицето. Така, за момичетата с изразено, голямо чело не е препоръчително хайлайтването на тази част от лицето.

Четка, пръсти или гъба?


Както и при прилагането на фон дьо тен, така и при коректора важи правилото че изпозлването на различни инструменти за нанасяне носи различни ефекти.  Четката е идеална за прецизно нанасяне и прекриване на малки несъвършенства, докато за нанасяне в зоната под очите е най-добре да използвате пръстите си, като разнасяте продукта с нежни, потупващи движения. За прилагане на коректор върху по-голяма повърхност от лицето, препоръчително е използването на подходяща гъбичка. Тя спомага за перфектното сливане на коректора с кожата. Ако нямате поръка подходяща гъба, използвайте пръстите си и коректор който безупречно се слива с кожата ви, както Fit Me Maybelline.

Повече за:  Грешките при прилагане на коректор

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Age Rewind

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Fit Me Concealer

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , хайлайтър, стробинг, коректор, лице

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Защо мицеларната вода е съвет #1 на всеки дерматолог!

Има голям избор от мицеларни води, но сега имаш възможност да откриеш коя е идеалната за твоя тип кожа, което съветват и дерматолозите....