Грижа за суха кожа през зимата

Причините поради които обичаме зимата са безброй. Една от тях е, че това е сезонът на по-тежкия грим. Но, за да можем да се възползвам максимално от предимствата на всички продукти, то трябва да им осигурим подходяща основа за нанасянето им – добре поддържана кожа. На момичетата със суха кожа това може би се струва невъзможно, но ние ще ви разкрием кои са стъпките върху които да се съсредоточат:

Нежно почистване на лицето – сутрин и вечер


Почистващите гелове за твоите верни съюзници и трябва да ги изпозлваш ежедневно, всяка сутрин и всяка вечер. Избирай продукт който деликатно почиства кожата в дълбочина и не я изсушава допълнително. Геловете съдържащи растителен въглен или червени водорасли имат положително действие върху сухата кожа, и затова избирай гел съдържащ тези съставки.

Мицеларна вода по твоя мярка


Като стана дума за съставки, не забравяй че алкохолът никак не трябва да се намира в списъка на съставките. За съжаление, голям брой почистващи продукти включват алкохол в състава си, и затова е време да започнеш да използваш мицеларна вода с минималистичен състав. Мицеларната вода се състои от силно пречистена вода, мицели и глицерин. Почиства всички остатъци от грим от кожата, без да я изсушава допълнително.

Хидратирането е задължително


Ако имаш суха кожа, задължително трябва да използваш подходящ хидратиращ крем. Имай предвид че не всички кремове са еднакви, нито пък всички притежават еднакво действие.

Затова, когато застанеш пред козметичния щанд и се чудиш кой крем да избереш, прочети етикетата внимателно.  Избирай продукт специално предназначен за грижа суха или чувствителна кожа.  По този начин сухата ти кожа ще бъде защитена по всяко време.

Повече за: 5 неща които не бива да правиш ако имаш суха кожа

За този външен вид препоръчваме

 • L’Oréal Paris Pure Clay Illuminating Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • L’Oréal Paris Pure Clay Exfoliating Wash Gel

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Hydra Expert 24h Dry and Sensitive skin

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Micellar Water Sensitive and Dry Skin

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грижа, лице, Pure Clay

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Пъпки и комедони: Основни стъпки в правилната грижа

Сигурни сме, че ти самата знаеш колко усилия коства борбата с комедоните и пъпките. За да спечелиш борбата, трябва да научиш кои са правилните стъпки ...