Гримът и срокът му на годност

Тъй като невинаги на опаковките на козметичните продукти има описан срок на годност,  много често се случва да използвам някои продукти след изтичане на срока на годност и то докато продуктът напълно не свърши. Представяме ви кратко ръководство за трайността на най-често използваните козметични продукти.

Фон дьо тен и коректор


Среден срок на годност на повечето фон дьо тени и коректори е от 6 месеца до 1 година. Ако забележите промяна в текстурата на фон дьо тена, то ест маслото започва да се "отделя" от пигмента, незабавно изхвърлете продукта.  Използването на фон дьо тен с помпа е по-хигиенично в сравнение с фон дьо тени без помпа. Най-добре, нанесете  малко количество фон дьо тен с помпичката  върху горната част на дланта и от там го нанасяйте върху лицето. Също така, препоръчително е веднъж седмично да почиствате флакона и помпата със спирт.

Спирала


Среден срок на годност на спиралата е до 6 месеца след първоначална употреба. Ако се случи да получите/закупите няколко различни спирали, не отваряйте всичките  наведнъж.  Когато една спирала свърши, тогава отваряйте нова. Не потапяйте четката в спиралата многократно, защото по този начин спиралата изсъхва.

Не разменяйте спиралата си с приятелки, тъй като това може да предизвика различни инфекции на окото.

Руж и прахообразна пудра


Срокът на всички прахообразни козметични продукти е до 2 години. Много е важно да ги съхранявате на сухо и прохладно място, както и да използвате чисти четки за нанасяне.

Червила и гланцове


Когато става дума за червило, срокът на годност е до 2 години, докато гланцът има по-кратък срок на годност - до 1 година. Ако забележите че гланцът е станал лепкав, а червилото се напластява и се нанася неравномерно по устните, време е да се разделите с тези продукти.

Малък съвет: Винаги тествайте червилото в магазина върху ръката си, а не върху устните.

Лакове за нокти

 

A photo posted by essie (@essiepolish) on


Срок на годност на лаковете е до 2 години. Когато консистенцията на лака е станала на пластове или лакът се сгъсти прекалено, това означава че е време да се изхвърли.

Парфюми


Знаете ли че, парфюмите имат срок на годност от 8 до 10 години? Wow!  Наистина изненадващо, нали? Препоръчително е да съхранявате парфюмите далеч от директна светлина,  то ест на тъмно, сухо и прохладно място. Ако ароматът на любимия ви парфюм се променя, това е знак че парфюмът е негоден.

Повече за: Фон дьо тенът ви е свършил? Грим трик който ще ви очарова

Свързани теми: грим , спирала , червило, гланц за устни , фон дьо тен , пудра, парфюм , лак за нокти

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Makeup туториал: грим за всякакви поводи

Представи си, че съществува един makeup look, подходящ за всякакви поводи. Накъдето и да се запътиш, без значение дали става дума за разходка из града...