Гримирайте се като професионалист – топ 5 тайни на спиралата

Колко пъти сте мечтали да имате изкусителен поглед, като красавиците от кориците на модните списания? Каквото и да правите, не сте доволни с крайния резултат. Питате се как така се получава, че на другите им успява а вие се срещате само с провали? Нека да сме наяасно – спиралата която използват моделите със сигурност не се различава много от тази която вие обикновено използвате. Разликата е в това че те имат куп гримьори които се грижат за грима им, и съвършено владеят всички трикове за нанасяне на спирала. Ето няколко трика, които ще ви помогнат да си подарите очарователни мигли и страхотно излъчване.

Гримирайте се като професионалисти – топ 5 тайни на спиралата

Изберете точната спирала за вас

За да се сдобиете със съблазняващ поглед, важно е да знаете какво от какво точно имате нужда – обем или плътност. Най-добрата спирала е тази благодарение на която миглите изглеждат перфектно дефинирани, и поради това изберете продукт напълно отговарящ на вашите нужди и следвайте триковете представени по-долу.

1. Зиг-заг техника

Поставете четката в основата на миглите и с движения вляво и вдясно започнете нанасянето на туша.  Това разделя малките косъмчета и им добавя допълнителен обем. Забравете за бавното нанасяне с плавни движения отдолу нагоре, тъй като това води до слепване на миглите и образуване на топчета върху тях.

2. Долните мигли и ъглите

Старайте се да захванете трудно достъпните мигли в ъглите на окото. По този начин ще увеличите визуално очите и ще отворите погледа си. За да достигнете до всяка мигличка, извийте четката на спиралата. Не забравяйте за миглите на долния клепач, защото те подислват ефекта на невероятно уголемени и изразителни очи. Внимавайте с количеството – излишното количество туш върху миглтие може да съсипе визията и да направи да изглеждате изморени и по-стари.

3. Добре сресани косъмчета

Всяка от нас почти веднъж се е срещнала с досадните топчета и слепване на миглите. Затова е важно да използвате специална четка за разресване след нанасяне на спиралата. Спокойно, това няма да намали плътността на миглите, а ще направи погледа по-отворен и по-свеж, и ще подсили ефекта на спиралата.

4. Най-малко два пласта

За неустоими мигли нанасяйте най-малко два пласта спирала. Първо поставете тънък пласт, който да оформи добре миглите. Изчакайте да изсъхне добре и след това нанесете втория слой, който ще направи миглите по-плътни и красиви. Ако миглите ви са изключително тънки и редки, свободно приложете и трети пласт.  

5. Извивачка за мигли

Използвайте уреда за извиване на мигли само върху чисти и сухи косъмчета. Преди употреба, леко затоплете уреда със сешеоар, тъй като топлината позволява миглите ви да останат извити за по-дълго време. Сложете уреда, завийте миглите и задръжте около 10 секунди. Повторете това упражение още един или два пъти.

Grimirajte se kato profesionalist – top 5 tajni na spiralata

Бонус съвети

#1 За по-интензивен ефект, дръжте четката вертикално спрямо милгите.

#2 Ако предпочитате изключително плътни мигли, между прилагане на първи и втория слой спирала нанесете пудра на прах върху миглите. Пудрата прилепва върху косъмчетата и ги прави да по-обемни и пухкави.  За този трик, препоръчително е да използвате водоустойчива спирала.

#3 Ако сте русокоса, за вас е най-подходяща цветна спирала в кафяви тонове. Тя е префкетно допълнение към светлата коса и бледата кожа. С кафява спирала върху миглите, очите ви ще изглеждат по-будни и бистри.

Какво ще ви осигури добри резултати?

Както вече казахме, най-добрата спирала е тази която придава плътност и обем, в зависимост от това от какво точно се нуждаят миглите ви. Разбира се, би било добре да изберете формула която осигурява и обем и плътност същевремено. И не забравяйте че четката е от ключово значение. Желателно е опаковката на спиралата да е такава, че да предотвратява натрупване на твърде много туш върху четката. По този начин винаги ще имате оптимално количество туш върху миглите, а те ще бъдат перфектно дефинирани, разделени, без нежалани топчета.

Повече за: 3 неща, които трябва да знаеш преди покупка на нова спирала за мигли

За този външен вид препоръчваме

  • L’oréal Paris Unlimited Mascara

    Поръчайте веднага
  • L’Oréal Paris False Lash Superstar X Fiber Weatherproof

    Поръчайте веднага

Свързани теми: спирала , очи

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Научи всичко за Marvel x Maybelline колекцията и къде можеш да я откриеш

За да получи един козметичен продукт статус на супергерои със способност за преобразяване той трябва да бъде изключителен, непобедим и безстрашен съюз...