Гримирай се без огледало с помощта на тези трикове

Едно от предизвикателствата, с които се сблъскваме в забързаното си ежедневие, е да не можем да открием магическото огледалце, и да нямаме друга опция, освен да се гримираме или да оправим грима си на сляпо, без огледало. Най-често това се случва в градския транспорт, или когато бързайки забравиш къде си оставила малкото си огледалце.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Контуриране на лицето без огледало

В самото начало на гримирането избери два различни нюанса на фон дьо тена  Maybelline New York Fit Me, с чиято помощ ще се опиташ да контурираш лицето си на сляпо. Първият ни съвет се отнася към това къде да нанесеш по-светлия нюанс на фон дьо тена и къде по-тъмния, за да постигнеш ефект на контуриране.

Нанеси на пръстите си точки от по-тъмния нюанс на фон дьо тена и с тях очертай рамките, след което отново със същия нюанс направи две линии точно под скулите. От по-светлия нюанс нанеси по средата на носа, върху скулите, в средата на челото и малко над веждите.

Сега, когато си поставила всички точки и нюанси на определените за тях места, време е да блендираш първо светлия, след което и тъмния нюанс, разбира се, с бюти блендер. Задължително блендирай и шията , с движения от брадата надолу, за да не се получи нежеланият ефект на маска.

 

Прикрий малките несъвършенства с коректор

След като добре втриеш пудрата, време е за коректора. Предлагаме ти да опиташ Maybelline New York Instant Anti Age Eraser, който ще нанесеш само под вътрешния ъгъл на окото, след това го втрий под очите, чрез леки потупвания с върха на пръстите и тогава още веднъж повтори  процедурата с бюти блендер, за да се слее всичко.

Сенки за очи, с които е трудно да сгрешиш

Когато не ти се намира огледало под ръка, най-добре е да избереш неутрални сенки за очи, за да бъдат потенциалните грешки по-трудно забележими. Можеш да пробваш палитрата сенки за очи Maybelline New York The Nudes. С пръсти нанеси най-светлия нюанс от палитрата на долния клепач, а тъмнокафяво на самата му гънка. Както вече знаеш, гънката на клепача е лесна за напипване, което я прави най-лесното място за нанасяне на сенки без огледало.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MAKE💋UP (@_mymakeup__) on

Избери по-силен нюанс руж

Един от основните съвети се касае до избора на подходящия нюанс руж. Препоръчваме ти да избереш някой по-наситен, но да нанесеш малко количество от него, или с други думи задължително да отстраниш излишното от четката за руж преди да започнеш с нанасянето му. В случай, че нямаш огледало, е достатъчно просто да се усмихнеш и да нанесеш с кръгови движения на четката.

Нанасяне на червило без огледало

Тук можеш да пробваш някое червило, например Color Sensational Made For All, нюанс 373. Трябва да те предупредим, че това ще е най-трудната стъпка, ако имаш пълни устни. Първо нанеси червило с леко потупване с пръсти, след което се опитай да го разнесеш с леко притискане към устните, започвайки от горната.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Тази стъпка ни беше най-трудната – нанасяне на спирала без огледало

Избрахме на сляпо да нанесем спирала Maybelline New York The Colossal Platinum Black, която се нанася лесно. Но ако това ти идва в повече, можеш и да го пропуснеш.

Ще опиташ ли да се гримираш без огледало? Пиши ни в коментарите!

Прочети повече за: Тези козметични продукти ще бъдат хитът на 2019-а година

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Fit Me Matte 105

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Matte 115

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York The Nudes Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Fit Me Blush - 40 Peach

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Color Sensational Made For All Mauve For Me 373

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Colossal Platinum Black

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , червено червило , руж , фон дьо тен , пудра, устни, Maybelline New York, мигла, коректор

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Най-добри козметични продукти, вдъхновени от 2000-те!

Тенденциите в гримирането от началото на 2000 -те се връщат от време на време, а ето кои са най -добрите начини да експериментираш с тях...