Грим за паднали клепачи

Жените постоянно са недоволни от външния си вид, и постоянно търсят начин да бъдат по-красиви. Много от тях опират до хирургическа намеса поради проблема на паднали клепачи. Всъщност, падналите клепачи не са сериозен проблем, а просто една от характерните черти на очите. Тази черта лесно може да се превърне в твоят коз, ако използваш триковете на професионалистите. Правилните съвети правят гримирането на паднали клепачи значително по-лесно.

Ако ти си щастливка и природата не те е дарила с паднали клепачи, имай предвид че с напредване на възрастта кожата изтънява и става по-отпусната, така че следните съвети и на теб ще ти бъдат полезни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maybelline New York (@maybelline) on

Известни красавици с паднали клепачи

Факт е че много известни красавици са с паднали клепачи и това изобщо не пречи на чаровния им външен вид. Те си служат с гримьорски трикове, благодарение на които умело се справят с падналите клепачи.

Когато кажем „паднал клепач“ сигурни сме че наум ти идва зашеметяващата Катрин Зита-Джоунс. Падналите клепачи на красавицата и обаятелния и поглед са нейната отличителна черта. Останалите красавици с паднали клепачи са известните Мила Кунис, Блейк Лайвли, Дженифер Анистън, Селена Гомез, Мерил Стрип и тн.

Винаги използвай праймер

При падналите клепачи правилата са по-специфични. Поставянето на база или праймер за очи е задължителна стъпка в гримирането. Благодарение на праймера, сенките, очната линия и останалия грим се задържат връху клепача и не се размазват. Цветовете им остават наситени за по-дълго време. Освен това, праймерът предотвратява събирането на сенките в гънката на клепача.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Дневен грим при паднали клепачи

За създаване на красив дневен грим при паднали клепачи, съветваме те да заложиш на сенки в земни тонове, които да ненесеш след базата за очи. Всички нюанси от тази палитра сенки еднакво добре отиват на тази форма на очи, и са изключително подходящи както за делова среща така и за ежедневните ти активности.

За да повдигнеш визуално горния клепач, нанеси сенките от най-светлата гама от вътрешната страна към средата на клепача, а след това с по-тъмни сенки продължи към края на клепача. В самата гънка, в ъгъла на клепача нанеси сенки в тъмни нюанси и разнеси добре.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Не е препоръчително да използваш очна линия. Колкото и добре да стои на приятелката ти, при теб очната линия допълнително ще подчертае падналите клепачи и ще намали окото.

Спиралата е важна стъпка в гримирането на паднали клепачи. Нанеси най-малко два пласта, и то само върху горните мигли.

Малко количество хайлайтър в самата близост до веждите ще подчертае погледа ти и ще накара красотата на очите ти да изпъкне с пълна сила.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Вечерен грим при паднали клепачи

При създаване на дневен грим би било добре да оставиш настрани очната линия, но когато става дума за ефектен вечерен грим за паднали клепачи, гримьорите съветват очната линия да бъде нанесена в корена на миглите, с удебелена извивка в краяа на клепача.

Най-сполучливо решение за вечерен грим на паднали клепачи определено е класическия опушен грим. Той придава мистична нотка към погледа, а красотата му допълнително се откроява върху падналите клепачи.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Грим за паднали клепачи – най-често срещаните грешки

1. Нанасяш грима със затворени очи – гледай право напред за да виждаш гънките си по-добре.

2. Не използваш коректор – той прекрива черните кръгове под очите, които са по-видими при паднали клепачи

3. Оставяш резки линии и преходи при сенките – преходите задължително трябва да са плавни

4. Прескачаш спиралата – тя е съществена част от грима на паднали клепачи

5. Не поддържаш добре веждите си – те са на преден план и трябва винаги да са добре оформени

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup BG (@nyxcosmetics_bg) on

Важно е да бъдеш себе си, и да не позволяваш дребните непреавилности да съсипват самочувствието ти. Те са нещата които те правят уникална, и старай се да обърнеш играта в своя полза!

Прочети повече за: Техниката на банан за поставяне на очен грим

За този външен вид препоръчваме

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base

  Поръчайте веднага
 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Hyper Precise Eyeliner

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Berry Much Love

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris La Petite Palette

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Поръчайте веднага
 • L'Oréal Paris Eyeshadow Smoke Duo

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , сенки за очи , очна линия, очи, опушен грим, вежди, котешко око, зима, коректор, лице, праймър, основа за грим

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Продукти за почистване на лицето, в които ще се влюбиш

Сутрешното умиване на лицето с топла вода не е достатъчно, за да свалиш всичката мръсотия, да отпушиш запушените пори и отстраниш излишния себум от ко...