Грим уроци за напреднали – контуриране на челюстта

Както вече стана ясно, контурирането ни дава възможност изцяло да променим формата на лицето и да подчертаем красивите му черти. Под умелите ръце на майстора на четката, бронзантът и хайлайтерът могат да сътворят чудеса. Ако и за теб контуриращите продукти са неотменна част от ежедневната ти грим рутина, тогава този текст е за теб.

Контуриране на челюстта! С помощта на умело контуриране, тази част на лицето може да играе важна роля в цялостното излъчване. В зависимост от желания ефект и специфичните нужди, контурирането може да преобрази лицето – да го направи да изглежда по-слабо, по-нежно или по-структурирано и красиво.

Grim uroci za naprednali – konturirane na čeljustta Adriana Lima

Пробвала ли си вече да контурираш долната челюст?

В случай че все още не си пробвала, освен тази техника предлагаме ти да пробваш и топло контуриране, при което вместо контуриращи продукти можеш да изпозлваш качествен фон дьо тен и руж в тъмни нюанси.

Няколко движения са достатъчни

Хубавото на този процес е че е достатъчно да направиш само няколко движения по точните участъци от лицето – под скулите и по линията на челюстта. Наблегни на най-важното място – челюстната кост. Тази техника е първата стъпка за абсолютно начинаещи в контуриране на лице.

Съобрази се с формата

За да контурираш правилно, трябва първо да определиш от какво се нуждае лицето ти. Не всички челюсти се контурират по един и същ начин. Ако имаш кръгло лице, трябва да придадеш характерност на чертите му, ако имаш продълговато лице трябва да създадеш илюзия за по-кръгло лице, докато триъгълната форма има нужда от смекчаване на лицевите черти.

Grim uroci za naprednali – konturirane na čeljustta

1. За да дефинираш челюстта

С помощта на бронзант и четка за прецизно нанасяне която да държиш под остър ъгъл, приложи продукта по линията на челюстната кост, минавайки към ухото. Следващата стъпка е да подчертаеш брадичката с леко движение на четката под челюстта. По-светлият нюанс е предназначен за областта на шията.

2. За да подчертаеш челюстта

Ако смяташ че имаш нужда от допълнително подчертаване на челюстта, достатъчно е да направиш едно движение. Опипай челюстната кост и мини върху нея с тъмния нюанс. Доброто разнасяне е ключово.

Grim uroci za naprednali – konturirane na čeljustta

3. За да удължиш челюстта

Използвай тъмния нюанс да контурираш челюстта, но този път вместо да преминеш към областта под нея, мини с четката към горната част. За тази цел можеш и да контурираш дискретно скулите или да да подчертаеш върха на брадичката с помощта на хайлайтър.

4. Да омекотиш линиите на челюстта

За да се сдобиеш с по-нежна визия и да омекотиш чертите, трябва да омекотиш движенията на четката в ъглите на челюстта, преминавайки леко към бузите.  

Grim uroci za naprednali – konturirane na čeljustta

Прочети повече за: Най-големите грим тенденции за 2019

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Superstay 24 H

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Age Rewind

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Master Chrome

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Superstay Multi Use Foundation Stick

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , фон дьо тен , пудра, контуриране , тенденции за зима, зимен грим, коректор, лице, бронзант

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Искаш естествени вежди без много усилия? Представяме ти ти молив за вежди, в който ще се влюбиш!

За щастие на нас, непрофесионалистите, днес има много добри козметични продукти, които ни помагат да ги издокараме точно по наш вкус...