Грим трикове за свежо излъчване

Какво по-хубаво от лице, излъчващо младежка свежест? Но теорията и практиката не говорят непременно на един и същ език. Трудно се справяме със следите от умора, бръчките, тъмните кръгове под очите...Как тогава да се сдобием със свежо излъчване на лицето? Отговорът е – с помощта на триковете в грима. Правилна грижа и дискретен грим, скриващ малки недостатъци са безценната рецепта с помощта на която естествената красота отново се откроява. А сега, стъпка по стъпка, нека започнем с хитринките:

1. Грижата е ключът

Свежото и младежко излъчване идват само с правилната грижа. Употребата на подходящ както нощен така и дневен крем със слънцезащита забавя появата на бръчки и останалите признаци на стареене.

Grim trikove za svezo izlacvane

2. Основа за фон дьо тен

Праймерът е втората стъпка, която за съжаление често се прескача. Но след като осъзнаеш предимствата му, ще разгърнеш един нов свят пред себе си. Праймерът помага за скриване на редица недостатъци и същевременно удълажава трайността на фон дьо тена.

3. Избор на фон дьо тен

Ако искаш да си подариш свеж вид, избягвай тежкия грим и тежките фон дьо тени. Заложи на по-леки формули, позволяващи на кожата да диша. Не прекалявай с количеството, защото рискуваш да постигнеш обратния ефект и да подчертаеш още повече недостатъците по  кожата, особено бръчките.

Нанасяй фон дьо тена с гъбичка и леки движения, от средата на лицето към краищата му. Фон дьо тенът не само е добра основа за поставяне на останалия грим, но е и чудесна защита за кожата от влиянието на вредните фактори. Поради това, ако кожата ти е суха и проблемна, използвай само фон дьо тени за суха кожа.

В по-зряла възраст трябва да избягваш употребата на твърде светли или твърде тъмни фон дьо тени.  С две думи казано, най-добрият фон дьо тен за зряла кожа е този който осигурява добра покривност и същевременно запазва естествения цвят на кожата.

Grim trikove za svezo izlacvane

Пробвай задължително!

Днес на пазара можеш да намериш леки фон дьо тени които могат да се нанасят директно върху кожата, без предварително използване на основа. Тези фон дьо тени могат да се носят самостоятелно, без допълнително прилагане на грим, тъй като оставят кожата безупречно гладка, уеднаквена и сияйна. Съдържат УВ защита, хидратират и защитава кожата, оставяйки я естествено блестяща. Лесно се нанасят и са подходящи за моментите, когато нямаш достатъчно време за гримиране.

4. Прикрий всички недостатъци

Зачервяване, пъпки, петна, черни кръгове под очите...Нищо не може да ти попречи да се сдобиеш със свежо излъчване, когато подръка имаш коректор. Препоръчително е да използваш продукт с кремообразна формула. Целта е да скриеш недостатъците и проблемните участъци по кожата, не да напластяваш грима и поради това старай се да не прекаляваш с количеството.

Grim trikove za svezo izlacvane

5. Внимателно избирай сенките

С бял молив подчертай дискретно средата на клепача и вътрешните ъгли на окото. По този начин, той ще отвлече вниманието от външните ъгли на очите, където проличават финните бръчки.

Уморените очи имат нужда от светли сенки, които визуално ги отварят. Особено ефектно освежават и подмладяват сенките в неутрални, коралови, бежови, кейсиеви, нежнорозови и перлени тонове, докато сенките от тъмната цветова гама – сините, зелените и яркорозовите подчертават уморения вид на очите.

Сенките с матова текстура визуално добавят години, докато седефените подчертават бръчките. Затова, перлените сенки с дискретен блясък са перфектно решение. Дискренто подчертани и извити с качествена спирала, миглите допълнително отварят окото и го правят да изглежда по-будно. В този случай спиралата не бива да прилагаш върху долните мигли, защото това състарява допълнително.

Grim trikove za svezo izlacvane

6. Веждите?

Важно е веждите да изглеждат максимално естествено, за да хармонират добре с остатъка на лицето. Най-важно е те да бъдат добре поддържани, оформени и фиксирани с качествен гел

7. Зачерви бузите

За придаване на свежест и малдежки вид,  кайсиевите, розовите и оранжево-бежовите тонове на ружа са страхотен избор. Нанаасяй ружа с леки, кръгообразни движения върху изпъкналата част от скулите. Старай се да не нанасяш твърде ниско под скулите, защото това създава илюзията за отпуснати бузи.

За максимален ефект на свежест, използвай дълготраен руж с прахообразна формула, с копринена структура, защото лесно се нанася и придава естествен блясък и сияние на кожата.

Grim trikove za svezo izlacvane

8. Хайлайтър – как да го нанасяш?

Стик-хайлайтерът или магическата пръчка – както и да го наречеш, едно нещо е сигурно – той е твоята печеливша карта. Хайлайтерът изсветля лицето и така му придава свеж и младежки вид. Нанесен под веждата, скулите, вътрешните ъгли на очите, дъгата на Купидон и средата на носа, той мигновено прави лицето да изглежда свежо и отпочинало.

9. Текстура по устните

Преди нанасяне на червило, върху устните приложи малко количество гланц и изчакай да попие добре. Стой далече от тъмните червила, особено ако имаш отличителни бръчки около устните ти. Избирай червила в светли тонове както розово, розово-бежово, кайсиево или коралово. Тези нюанси придават младжки вид и свежо излъчване на лицето. Най-добре е да използваш червила които имат хидратиращо действие и функцията на балсам. По този начин ще придадеш неустоима свежест към цялата ти визия.

Grim trikove za svezo izlacvane

Повече за: 4 тайни на гримьора - Грим за свеж поглед

За този външен вид препоръчваме

  • Lancôme Blush Subtil

  • Lancôme Skin Feels Good

  • Giorgio Armani Ecstasy Shine Lipstick

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , контуриране на лице , грижа, очи, червило, руж , гланц за устни , фон дьо тен , пудра, зима, есен , хайлайтър, праймър

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Праймер - козметичен продукт, заслужаващ внимание

Може би не толкова популярен за дневен грим, но със сигурност продукт, отговорен за сияещата кожа и напълно равномерния тен. Става дума за праймера...