Грим речник

Блендиране


Блендирането е често срещано понятите в текстовете и блоговете за красота. Може на пръв поглед да изглежда като доста трудно изкуство за овладяване, но всъщност блендирането никак не е трудно. Блендиране на сенки, бронзант или руж означава смесване на тези продукти с други, за да се създаде естествено изглеждащо преливане връху кожата. За добро блендиране са ти нужни повече подходящи четки.

Контуриране

Контуриране на лице е още едно често срещано понятие в езика на гримьорите. Това е техника с която правим различните части от лицето ни да изпъкнат. Контурирането се използва за акцентиране на структурата на лицето и подчертаване на красивите черти на лицето. Обикновено се изпозлват продукти с няколко нюанса по-тъмни от естествения цвят на кожата.

Сетване на фон дьо тен


Сетване на фон дьо тен – още едно понятие което може би звучи доста странно на всички начинаещи. Думата „сетване“ означава „запечатване“ на фон дьо тена. С други думи казано, след фон дьо тена се нанася компкатна или прахообразна пудра, която да застопори фон дьо тена и да го задържи на място за по-дълго време.

Халйлайтър

Един нашумял напоследък грим продукт. Хайлайтърът се поставя само в определни зони а не по цялото лице, и то там където се очаква светлината да ви озари – брадичката, скулите, челото...

Илюминатор

Илюминаторът е продукт предназначен за подчертаване на контурите на лицето. Осигурява изтънчена визия, като визуално коригира определени части от лицето.

Бейкинг

Бейкинг техниката е лесно изпълнима, и дава чудесни резултати. Тя позволява изсветляване на определни части от лицето без размазване на хайлайтъра и фон дьо тена. Състои се от щедро нанасяне на транспарентна пудра, която се оставя да престои върху лицето около 10 минути. След това, с помощта на подходяща четка се премахва излишното количество пудра.    

Повече за: 5 грим техники, които трябва да овладееш преди 30 години

За този външен вид препоръчваме

  • Maybelline New York Master Contour Duo

    Поръчайте веднага
  • Maybelline Fit Me Matte+Poreless Powder

    Поръчайте веднага
  • Maybelline New York Master Strobing Stick Highlighter

    Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , контуриране на лице , фон дьо тен , пудра, контуриране

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Създай сама Glam Makeup визия

В края на работната седмица, когато е време за излизане в града, вероятно и ти искаш да изглеждаш зашеметяващо, сякаш си гримирана от професионалист...