Грим, подходящ за светла кожа

Кой е твоят подтон


Може би се питаш какво изобщо означава изразът „подтон“ на кожата. Обяснението е просто: това е цветът който имат по-дълбоките слоеве на кожата. Всъщност, през различните сезони цвета на кожата ни се променя, докато подтонът винаги е един и същ.  

Кожата с топла тоналност лесно и бързо хваща тен, без изгаряне. Момичетата  с топъл тон, имат от оранжев до маслиненозелен подтон.

От друга страна, момичетата със студен тон лесно изгарят, но трудно хващат тен и са със синкав до осезаемо розов подтон на кожата.

Накрая, момичетата с неутрален тон изпитват трудност да намерят вените си, и са с едва доловим маслинен подтон.

Избор на фон дьо тен


Ако си с порцеланова кожа, за теб е подходящ  True Match фон дьо тенът на L'Oréal Paris, който се адаптира към цвета на всяка кожа. Заложи на нюанс със син или розов оттенък, които най-добре се съчетават с цвета на кожата ти.

Руж

Ружът трябва да придаде естествено сияние към кожата, затова стой далече от ружовете в ярки цветове.

За теб са подходящи ружовете със светлорозов, кайсиев или коралов цвят. За красавиците със студен подтон на кожата, ружовете с лилав цвят винаги са удачен избор.

Бронзант


Момичетата с бледа кожа често не се чувстват достатъчно смели за да използват бронзант, а това е голяма грешка. Бронзантът много добре подчертава козовете ти. Избери бронзант в нежнорозов нюанс, с прасковен оттенък и ще придадеш наустоима топлина на тена си.

Сенки за очи

За момичетата с топъл подтон на кожата, подходящи са сенките в земни тонове – от бронзов до кафяв, докато  момичетата със студен подтон  трябва да заложат на металическите и сивите нюанси. Цветовете като тъмночервен, тъмносин и тъмнозелен също стоят много добре на тези красавици.

Червило


Може би звучи странно, но на светлокожите момичета перфектно отиват всички червила в ярки и смели цветове. Ако си голяма фенка за червилата в телесен цвят, избирай такива с розов оттенък за да не изглеждаш прекалено бледа. Това особено се отнася към всички красавици със студен подтон на кожата, а тези с топъл подтон трябва да избират оранжеви червила.

Повече за: Как да определим тоналността на кожата си

 

За този външен вид препоръчваме

 • True Match L'Oreal Paris

 • L'Oréal Paris Infallible Blush Paint Palette 01 Pink

  Поръчайте веднага
 • L'Oreal Paris Glam Bronze

  Поръчайте веднага
 • La Palette Nude L'Oreal Paris

 • L'Oreal Paris Color Riche matte Candy Silhouette

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , устни

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Идеялният makeup за прически къси прически

Макар че късата коса създава представа за по-лежерен и спортен стил, с правилния makeup лесно можеш да я превърнеш в нещо изтънчено, елегантно и дори ...