Грим на плажа – да или не?

Плажът е идеално място за спокоен и релаксиращ ден, място където да си починем от всички ежедневни задължения, но и място където и кожата трябва да си почине. Макар че кожата трябва да се оставя да диша, това не означава че трябва изцяло да се откажете от грима докато сте на плаж. Слушайте вътрешния си глас, ако той ви подсказва „да се гримирам“ – гримирайте се!

В днешно време пазарът е залят с водоустойчиви версии на всички гримове – фон дьо тени, спирали, очни линии, сенки. За разлика от обикновените формули, водоустойчивите гримове осигуряват дълготраен ефект независимо от това дали се излежавате на плажа, разхождате се или плувате.

Основното правило което не бива да забравяте е че гримът на плажа трябва да е дискретен и в премерено количество.

Защита преди всичко​


Не е тайна че една жена се чувства по-красива и сигурна с грим, но плажът изисква някои грим правила да бъдат променени дори и отменени. Следните редове ще ви помогнат да изберете правилните продукти и да предотвратите провала и учудващите подледи на околните.

Първата и напълно задължителна стъпка е използване на слънцезащита. Нанесете върху цялото тяло щедър слой слънцезащитен крем преди да започнете с приалгането на какъвто и да е друг продукт.  

Очите – главно действащо лице

Плажът определено не е място за носене на сенки за очи, затова е най-добре да забравите за тях. Ако очите ви са най-изявената ви характеристика и искате винаги да изпъкват в пълната си красота, изберете водоустойчива очна линия която да приложите само върху горния клепач, в корена на миглите.

От друга страна, за лятно вечерно излизане може да заложите на по-тежък грим и сенки в ярки, наситени цветове. Използвайте само кремообразни сенки, тъй като те са по-дълготрайни, ефектни и създават усещане за екзотичност.

Водоустойчивата спирала е особено подходяща през летните дни и за плажа. Тя ще направи миглите ви плътни и красиви, а погледа загадъчен и неустоим. Винаги може да заложите на цветна спирала, която ще внесе пълно лятно настроение във визията ви. Съчетайте цветът на спиралата с този на банския и със сигурност ще сте звездата на плажа.

Фон дьо тен? По-добре ББ крем! 


Вода, слънце, горещина...под горещото лятно слънце има голяма възможност фон дьо тенът да се превърне в истинско бедствие. По-добре е да заложите на водоустойчив коректор или ББ крем, които ще ви помогнат да прекриете малките несъвършенства като пъпки или петна без усещане за тежест на кожата.

Червило? Не! Гланц? Не! 

Кожата на устните е изключително нежна и чувствителна, и затова наравно с лицето трябва да защитите и устните си през лятото. Използвайте задължително балсам със слънцезащитен фактор, а цветът му изберете според предпочитанията си.

Малка хитринка с голяма полза


Малко количество водоустойчив бронзант ще подобри естествения цвят на кожата ви и ще придаде свежо излъчване към визията. Нанесете внимателно един слой бронзант върху вътрешната част на бедрата, за да създадете оптична илюзия за по-дълги крака. Това е една от хитринките с която си служат много световноизвестни модели.

Ще си позволим да кажем и...

Вече сте наясно че, за премахване на водоустойчиви гримове се използват доста агресивни дегримиращи средства и ежедневнта им употреба не е препоръчителна. Поради това, не забравяйте че плажът е място за почивка и забавление а не котешка пътека. Отпуснете се и се насладете на лятото, и не прекалявайте с грима.  

Повече за: 5-те неща, които трябва да носиш с теб на плажа

Свързани теми: грим , очи, фон дьо тен , дневен грим , лято

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Коментари ( 0 )

Регистрирайте се, за да оставите коментар

Регистрирайте се

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Честваме nailart: Разкриваме защо юни е месецът на лака

Освен че ни носи хубаво лятно време, ние обичаме месец юни и по друга причина - началото на този месец отбелязва деня на лака, а ние решихме да проучи...