Грим и прическа с които ще изглеждате по-млади

Следиш зорко тенденциите от модните подиуми, стилът ти е винаги елегантен а когато стане дума за грим, ти перфектно познаваш техниките за нанасяне. Но понякога просто усещаш че във визията ти все недостига нещо. Макар че гримът ти е нанесен правилно, лицето ти изглежда уморено и без блясък и с няколко години по-старо.

За съжаление, ежедневно сме заляти със съвети от самоназначили се професионалисти за грим, но въпросът не е как да се гримирам а как правилно да се гримираме за да не попаднем в капана на тенденциите. Вместо да изглеждаш по-млада, често се случва да станеш жертва на неправилното боравене с гримовете. Затова, продължаваме да твърдим че, умело избрани грим и прическа са ключът към свежия, младежки вид.

Grim i pričeska s koito ste izglezdate po-mladi

Грим за младежка визия

Свежата и стегната кожа са характерни за младото лице. С напредване на възрастта кожата губи блясъка и еластичността си, появяват се финни линии и бръчки. За да и придадеш естествено сияние, използвай гримове с кремообразни формули. Прхаообразните продукти трупат години върху лицето ти, тъй като се събират във фините линии по кожата. По този начин те подчертават недостатъците и и придават безжизнен вид.

Пудра – напластяването добавя десет години отгоре. Лицето изглежда като напластена маска и почти нищо не може да ти помогне да се оттървеш от този вид. При избора на нюанс, тествай цвета върху долнта си челюст. Избягвай твърде тъмни продукти, по-добре заложи на транспарентн пудра в светлобежово, тъй като този цвят пасва добре към всеки тип кожа. За да си осигуриш младежки вид, преди прилагане на пудра задължително нанеси подходяща основа.

Руж – Наблегни върху кремообразни ружове в розово, прасковено или коралово. Нанасяй ружа високо върху скулите. Ако имаш по-тъмна кожа, за теб са подходящи малинените нюасни руж.

Grim i pričeska s koito ste izglezdate po-mladi

Очна линия – ако имаш светла кожа, забрави за черната очна линия и избери продукт от по-свтлата цветова гама. За момичетата със смугла кожа, черната очна линия винаги е добър избор, но само върху горния клепач. За долните клепачи използвай бял молив или очна линия, защото те отварят окото и минговено придават по-младежки вид.

Сенки за очи – избпгвай металичските сенки и заложи на кремообразни продукти с лек блсяък. Те правят очите будни и свежи. Яркосините, зелените и яркорозовите седефени сенки също добавят няколко години отгоре. За по-младежки вид, във вътрешните ъгли на очите и под линията на веждите нанеси светли сенки или малко количество хайлайтър.

Спирала – не напластявай! Напластената спирала слепва и натежава миглите и кара очите да изглеждат по-малки и сънливи. Повдигнатите и извити мигли придават дълбочина на погледа и правят очите по-големи и будни. Нанесена по долния клепач, спиралата визуално смалява очите и състарява. Ако все пак решиш да оцветиш и долните мигли, направи го с леко докосване на четката, без прекаляване.

Grim i pričeska s koito ste izglezdate po-mladi

Вежди – Правило номер 1 – забрави за черния молив! Плътните вежди придават по-младежки вид, и затова е важно по всяко време да са добре оформени и поддръжани, но не и твърде тъмни. Ако имаш кафява коса, изборай продукти за вежди в един или два нюанса по-светли от цвета на косата, ако си брюнетка или червенокоса избирай молив или сенки в по-тъмен цвят.

Червило – Тъмните червила правят устните ти по-тънки отколкото са, и те карат да изглеждаш по-възрастна. Избирай червила в червени, нежнорозови, коралови или кайсиеви тонове. Те придават свежест и изразителност на лицето. Би било добре да не използваш матови червила, защото те изсушават устните и подчертават бръчките около тях. Вместо тях, избирай гланцове които да нанесеш само в средата на устните.

Прически за младежка визия

Гримът и прическата вървят ръка за ръка и винаги трябва да са в синхрон. Ако имаш нужда от бърз и ефектен начин за подмладяване, обличай се и тръгвай към фризьорксия салон. Имай предвид че прическата и грима са твоята печеливша карта в този процес, и трябва само да разбереш кои са прическите които подмладяват.

Grim i pričeska s koito ste izglezdate po-mladi

Пикси – чудесна къса прическа, която е гаранция за младежки вид. Отваря лицето и внася неустоима свежест във визията.

Лоб – по-дългата версия на боб формата. Поставя акцент върху скулите и придава младежко излъчване.

Боб – прическа която се счита за една от най-подмладяващите и в наши дни.

Коса минаваща зад ушите – Независимо от дължината, косата минаваща зад ушите отнема години от външния вид само за час.

Конска опашка – вечната класика, подчертаваща допълнително младежкия вид. За направата и ти трябват само ластик или фиба.

Небрежни къдрици – придават младежки вид на цялостната визия. Пусната до раменете, косата в небрежни къдрици е чудесен избор за сватбена прическа. Невинни и леки, къдриците правят излъчването по-женствено и свежо.

Малките трикове на големите майстори

Светлите коси определено придават младежко излъчване към визията, но само ако са в един или два тона по-светли от естествения цвят на косата. Бретонът скрива бръчките и кара очите да изпъкнат на преден план, ако е встрани препоръчително е пътят на косата да не минава по средата на челото, защото това придава строгост към изражението. Семпла прическа с път встрани или шикозна прическа с път в зиг-заг винаги са добро решение за създаване на по-младежка визия.  

Grim i pričeska s koito ste izglezdate po-mladi

Повече за: Грим и прическа за официални поводи

За този външен вид препоръчваме

 • Maybelline New York Superstay 24H

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Age Rewind

  Поръчайте веднага
 • Maybelline New York Tattoo Brow Gel

  Поръчайте веднага
 • Maybelline SuperStay Matte Ink Un-Nude Seductress

  Поръчайте веднага

Свързани теми: грим , спирала , сенки за очи , контуриране на лице , очна линия, очи, контуриране , тенденция, фризура, стил

Регистрирайте се / Влезте

Makeup recommends

Ноемврийска тенденция в гримирането: меден опушен грим

Независимо дали спадаш към групата на минималистите в гримирането или харесваш силния, ефектен грим и интензивните цветове, тази тенденция в гримиране...